Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ριγκατόνι με σπανάκι και ντομάτα στο φούρνο

Ριγκατόνι με σπανάκι και ντομάτα στο φούρνο



ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο (500γρ) ριγκατόνι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 δέσμες σπανάκι

½ φλ. άσπρο κρασί

1 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες

½ κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι πάστα ντομάτας

1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη

½ φλ. γραβιέρα τριμμένη

½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1 κύβο ζωμού λαχανικών

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Κόβετε το σπανάκι με τα χέρια και το προσθέτετε στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ακολούθως, ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να σιγοβράσει για λίγο. Στη συνέχεια, βάζετε την ντομάτα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, την ντοματόπαστα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με κοχλαστό νερό, βάζετε το ζωμό και βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τη σάλτσα και  τη γραβιέρα. Ανακατεύετε πολύ καλά και απλώνετε όλο το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διευθύνσεις email και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες 4.239 Βρετανών, Ευρωπαίων, Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών πολιτικών καθώς και Αμερικανών πολιτικών υπαλλήλων έχουν διαρρεύσει σε αγορές του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...