ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο (500γρ) ριγκατόνι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 δέσμες σπανάκι
½ φλ. άσπρο κρασί
1 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κύβο ζωμού λαχανικών
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Κόβετε το σπανάκι με τα χέρια και το προσθέτετε στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ακολούθως, ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να σιγοβράσει για λίγο. Στη συνέχεια, βάζετε την ντομάτα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, την ντοματόπαστα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με κοχλαστό νερό, βάζετε το ζωμό και βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τη σάλτσα και τη γραβιέρα. Ανακατεύετε πολύ καλά και απλώνετε όλο το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!