Αυτή η ρεβιθοσαλάτα θα σου θυμίσει φανταστικά την αυγοσαλάτα των 90’s. Δροσερή, σκορδάτη και αρωματική με απαλή Hellmann’s Vegan Mayo και Hellmann’s Mild Mustard, κρεμμυδάκι, κάππαρη για την αλμύρα, πιπεριά και σκορδάκι. Απόλαυσε τη σκέτη, σε σάντουιτς ή σε μια μεγάλη σαλάτα με ρόκα, σπανάκι και φυλλώδη λαχανικά. Αυτή η ρεβιθοσαλάτα θα γίνει η νέα σου εμμονή σε μεγάλα ή καθημερινά τραπέζια κι όχι μόνο τη Σαρακοστή.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τη δική σου ρεβιθοσαλάτα σαν αυγοσαλάτα ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Η Hellmann’s Vegan Mayo -χωρίς αυγά, γλουτένη ή συντηρητικά- έχει τη γεύση της αγαπημένης μας μαγιονέζας σε vegan εκδοχή, κάνοντας αυτή την γρήγορη ρεβιθοσαλάτα απολαυστική για όλους.
Συνταγή
Ρεβιθοσαλάτα σαν αυγοσαλάτα
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 5-10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
- Φυλάσσουμε την ρεβιθοσαλάτα στο ψυγείο για 3 μέρες.
Υλικά
-
160 γρ. Hellmann’s Vegan Mayo -
1 κ.σ. Hellmann’s Mild Mustard - χυμό από ½ λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο , πολτοποιημένη
- ¼ κ.γλ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1 μοβ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένος
- 1 κόκκινη πιπεριά ή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο μαύρο αλάτι Ιμαλαϊων (προεραιτικά)
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα:
- 2-3 αραβικές πίτες, κομμένες σε τριγωνάκια
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε σε μπολ την Hellmann’s Vegan Mayo, 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο, τη Hellmann’s Mild Mustard, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον κουρκουμά και την κάπαρη ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
2) Προσθέτουμε στο μπολ τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τον άνηθο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μαύρο αλάτι Ιμαλαΐων ή αλατίζουμε με αλάτι της προτίμησης μας. Ανακατεύουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά.
3) Απλώνουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα τις πίτες, ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
4) Σερβίρουμε τη ρεβιθοσαλάτα ως ορεκτικό με τις τραγανές πίτες. Μπορούμε επίσης να τη σερβίρουμε ως κυρίως μαζί με ρύζι ή να βάλουμε 2-3 κ.σ. στη σαλάτα μας για τύπου dressing.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!