Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Πώς να «κάψετε» τα κακά λιπαρά πιο εύκολα

Πώς να «κάψετε» τα κακά λιπαρά πιο εύκολα


Τα κορεσμένα λίπη θεωρούνται “κακά” επειδή σχετίζονται με καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου. Η αύξηση της κατανάλωσής τους μπορεί να οδηγήσει, μεταξύ άλλων, σε αύξηση της ολικής χοληστερόλης και της “κακής” (LDL) χοληστερόλης και αύξηση βάρους. Έτσι, σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να περιοριστεί η ημερήσια πρόσληψη.

Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν στη Σκωτία αποκάλυψε πώς να καταναλώσει τα κακά λιπαρά χωρίς να αισθάνεται πολύ ένοχη, παρά μάταια. Υπάρχουν συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα μας να τα χρησιμοποιήσει ως καύσιμο αντί να τα αποθηκεύσει ως λίπος. Και αυτή η συνήθεια δεν είναι παρά άσκηση μόνο για 5 ώρες την εβδομάδα.

Η έρευνα

Αυτή η ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν της Σκωτίας, έχει μελετήσει πώς χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι λίπους στο σώμα μας, ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε 2 ομάδες:

  1. Υγιείς άνδρες αθλητές.
  2. Άνδρες με διαβήτη τύπου 2 που έκαναν ελάχιστη έως καθόλου γυμναστική.

Οι 2 ομάδες ουσιαστικά «αντάλλαξαν» συνήθειες για οκτώ εβδομάδες.

Ο αθλητής υποβλήθηκε σε “αποκατάσταση”, δηλαδή πέρασε τουλάχιστον 9 και μισή ώρα έντονης άσκησης σε ανενεργή κατάσταση την εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες με διαβήτη τύπου 2 υποβλήθηκαν σε προπόνηση αντοχής και ασκήθηκαν για 5 ώρες την εβδομάδα.

Πριν και μετά τις αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, οι συμμετέχοντες έλαβαν μικρές ποσότητες διαφορετικών λιπών και είχαν μαγνητικές τομογραφίες για να δουν πώς αυτά “συμπεριφέρονται” στα μυϊκά κύτταρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα του διαβήτη τύπου 2 έχασε βάρος, βελτίωσε την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μείωσε τα επίπεδα χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και γλυκόζης νηστείας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Μεγάλες ανατροπές είναι προ των θυρών στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω ρύθμιση, με στόχο αφενός...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...