Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Πετρής (nrg): Συνεχής η αύξηση στην αγορά της ηλεκτροκίνησης

Πετρής (nrg): Συνεχής η αύξηση στην αγορά της ηλεκτροκίνησης


Για την ολοένα μεγαλύτερη διείσδυση της αγοράς της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Ηλίας Πετρής, Business Operations Manager της nrg στο 5ο Power & Gas Forum που διοργανώνει το energypress σήμερα 28 και αύριο 29 Μαρτίου 2024 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηλεκτροκίνηση είναι μια αγορά που αυξάνεται συνεχώς και αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να οδηγήσει στο στόχο του 2030. Όπως ανέφερε, το 2023 έκλεισε με λίγο κάτω από 35.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ αρχίζει και γυρίζει και ο δείκτης προς τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Κατά τον κ. Πετρή, επίσης, είναι σημαντικό το κομμάτι του κόστους για έναν πιθανό χρήστη, αλλά ακόμα πιο βασικό είναι αυτό της ασφάλειας και της άνεσης που προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. 

Όσον αφορά το ζήτημα της ύπαρξης φορτιστών, σημείωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες τέθηκαν σε λειτουργία ακόμα μεγαλύτεροι φορτιστές, ισχύος 360 KW και σύντομα θα υπάρξουν και άλλοι στην ελληνική επικράτεια.

Σε όρους απόσβεσης της τιμής του, εξάλλου, το στέλεχος της nrg υπογράμμισε ότι η χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι πολύ πιο συμφέρουσα, από άποψη χιλιομέτρων και κόστους και ειδικά για μια επιχείρηση. Το γεγονός, δε, ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μπαίνουν και στις δημόσιες μεταφορές δείχνει την ανοδική πορεία στο ελληνικό ενεργειακό περιβάλλον.

Ανέφερε, επίσης ότι σύμφωνα με στοιχεία από το ΜΗΦΑΥ, στην Ελλάδα υπάρχουν πλέον πάνω από 5.000 σημεία φόρτισης, αριθμός, ο οποίος στο μέλλον θα πρέπει να γίνει ακόμα μεγαλύτερος και με φορτιστές υψηλότερης  ισχύος.

Τέλος, ανέφερε ότι η nrg, πέρα από την ηλεκτροκίνηση, εφαρμόζει αυτό τον καιρό ένα πιλοτικό B2C πρόγραμμα με έξυπνους μετρητές, αξιοποιώντας καινοτόμες εφαρμογές ενέργειας για την καθημερινότητα του καταναλωτή.  

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...