Η γεύση του καλοκαιριού κλεισμένη σε ένα βάζο!
Υλικά
725 γρ. ανανά
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπήστε λίγο τον ανανά στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει κομματάκι, αλλά να μην πολτοποιηθεί.
Προσθέστε τον ανανά σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα συστατικά. Φέρτε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια μειώστε σε σιγανή φωτιά. Μη σκεπάσετε την κατσαρόλα.
Σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, για 30-40 λεπτά ή μέχρι η μαρμελάδα να πήξει. Αφήστε τη να κρυώσει και μεταφέρετέ τη σε ένα αεροστεγές δοχείο. Φυλάξτε τη στο ψυγείο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!