Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτες γιαχνί με φέτα | cantina.protothema.gr

Πατάτες γιαχνί με φέτα | cantina.protothema.gr


Η πατάτα δικαιωματικά κατέχει μία σταθερή θέση στο τραπέζι μας, είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως, κάθε εποχή και σε κάθε περίσταση.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, τους κόκκους πιπεριού και σοτάρουμε για 1΄, ανακατεύοντας διαρκώς.

Μόλις σοταριστούν καλά χωρίς να καούν, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε να τσιγαριστεί και να βγάλει το άρωμά του και κατόπιν προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα.

Μόλις βγάλει η ντομάτα τα υγρά της, προσθέτουμε και τις πατάτες. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα και προσθέτουμε και ένα ποτήρι καυτό νερό. Κλείνουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγομαγειρευτούν οι πατάτες. Ανακινούμε πότε-πότε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό επιπλέον.

Το φαγητό πρέπει να μείνει στο τέλος μόνο με το λάδι του. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα βάζοντας από πάνω λίγη τριμμένη φέτα ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, τους κόκκους πιπεριού και σοτάρουμε για 1΄, ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 2

Μόλις σοταριστούν καλά χωρίς να καούν, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε να τσιγαριστεί και να βγάλει το άρωμά του και κατόπιν προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα.

Βήμα 3

Μόλις βγάλει η ντομάτα τα υγρά της, προσθέτουμε και τις πατάτες. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα και προσθέτουμε και ένα ποτήρι καυτό νερό. Κλείνουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγομαγειρευτούν οι πατάτες. Ανακινούμε πότε-πότε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό επιπλέον.

Βήμα 4

Το φαγητό πρέπει να μείνει στο τέλος μόνο με το λάδι του. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα βάζοντας από πάνω λίγη τριμμένη φέτα ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διευθύνσεις email και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες 4.239 Βρετανών, Ευρωπαίων, Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών πολιτικών καθώς και Αμερικανών πολιτικών υπαλλήλων έχουν διαρρεύσει σε αγορές του...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν χθες δώδεκα άτομα, έξι Έλληνες και έξι Ρουμάνοι, στο Αιτωλικό για κλοπή βρώσιμων ελιών. Για την υπόθεση εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση η αστυνομία. Η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Που επικεντρώνονται οι δημοσκοπικές πιέσεις για τη ΝΔ. Οι επιτελείς της κυβέρνησης αγωνιούν να περάσουν «θετικό» μήνυμα και να αλλάξουν την ατζέντα. Την ώρα...