Οι πατάτες γιαχνί γίνονται ακόμα πιο νόστιμες και χορταστικές καθώς τις μαγειρεύουμε με κόκκινες φακές και κόλιανδρο.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. πατάτες, σε κύβους 2-3 εκ.
- 300 γρ. καρότα, σε κομμάτια 2-3 εκ.
- 150 γρ. κόκκινες φακές
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
- 1-1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
- τα φύλλα από 1 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες γιαχνί με κόκκινες φακές και κόλιανδρο, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κάρι και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε αρκετό από τον ζωμό ή νερό για να καλύψει πλήρως τα λαχανικά και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά και οι φακές να γίνουν (οι φακές θα αρχίσουν να διαλύονται, αλλά δεν πειράζει). Στο τέλος το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό, αλλά όχι σούπα.
- Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τον φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!