Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανκέικ με αρακά και αυγά ποσέ

Πανκέικ με αρακά και αυγά ποσέ


15′ προετοιμασία

15′ μαγείρεμα

Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πανκέικ με αρακά και αυγά ποσέ, αρχικά χτυπάμε, στον πολυκόφτη, τον αρακά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τα μυρώνια μέχρι να ψιλοθρυμματιστούν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, αλατοπίπερο και τους 2 κρόκους.
  3. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας χοντροκομμένος πουρές.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα σε μαρέγκα.
  6. Τα αδειάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.
  7. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  8. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα.
  9. Ψήνουμε τα πανκέικς για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά

Σερβίρισμα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό και το ξίδι.
  2. Σβήνουμε τη φωτιά και προσεκτικά, αλλά γρήγορα, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια του νερού.
  3. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το ασπράδι τους.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν.
  5. Τακτοποιούμε τα αυγά ποσέ πάνω στα πανκέικ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες για τα μέλη που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (24.11.2024) εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμερά burgers σε αφράτα ψωμάκια brioche, κλείνουν μέσα τους τις εμπνευσμένες handmade παρασκευές των αδελφών Κόκκαλη, που τρία χρόνια πριν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Maestro στο Mega, παίρνουμε μια γεύση από τα γυρίσματα της σειράς. Διαβάστε περισσότερα στο govastiletto.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ...