Τα περισσότερα παιδάκια λατρεύουν την πίτσα και λογικό, αφού ποιος να αντισταθεί στο concept λιωμένο τυρί, σάλτσα ντομάτας και ζυμαράκι που γίνονται ένα σε κάθε μπουκιά; Τα πιτσάκια είναι αγαπημένο finger food στα παιδικά πάρτι. Σκέψου να μπορούσες να τα προσφέρεις στην πιο υγιεινή, θρεπτική αλλά και gluten free εκδοχή τους έτσι που να εισάγωνται εύκολα στο καθημερινού μενού της οικογένειας. Αυτή η συνταγή είναι μια πολύ καλή αρχή!
Σου έχω δείξει πως να φτιάξεις πίτσα με ζύμη γλυκοπατάτας, ήρθε η ώρα των ρεβιθιών. Μπορείς να βάλεις δικά σου βρασμένα ρεβίθια ξερά ή κατεψυγμένα, κονσέρβας ή συσκευασμένα στον ατμό για την ευκολία. Τα πολτοποιείς, τα ανακατεύεις με ελάχιστα ακόμα υλικά και ετοιμάζεις ζυμαράκια που μαζί με τη γρήγορη σάλτσα ντομάτας, τριμμένο φυτικό τυρί (ή άλλο τυρί της επιλογής σου) και ό,τι λαχανικά έχεις στο ψυγείο, υπόσχονται να γίνουν πεντανόστιμα πιτσάκια που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τα δικά σου πιτσάκια με ζύμη ρεβιθιού ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Στη στήλη μας #EasyMom μοιράζομαι μαζί σου αλμυρές και γλυκές συνταγές που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια! Όσο γίνεται πιο εύκολες και όχι χρονοβόρες, γιατί ξέρω ότι τρέχεις είτε είσαι μαμά, είτε μπαμπάς, είτε οτιδήποτε άλλο σε καθιστά υπεύθυν@ του φαγητού των παιδιών.
Θρεπτικά, χορταστικά και πάνω από όλα νόστιμα πιάτα που να λιμπίζονται όλα τα μέλη του σπιτιού ανεξαρτήτως ηλικίας. Σε ό,τι αφορά αλλεργίες, δυσανεξίες ή οτιδήποτε άλλο συμβάλλει σε διατροφικούς περιορισμούς, μπορείς να κάνεις ανάλογες αντικαταστάσεις στα υλικά, συμβουλευόμεν@ πάντα τον/την διατροφολόγο σου.
Συνταγή
Πανεύκολα πιτσάκια με ζύμη ρεβιθιού
- Μερίδες: 10 πιτσάκια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
- Φυλάσσουμε τα πιτσάκια καλυμμένα στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Υλικά για τη ζύμη:
- 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια, καλά στραγγισμένα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. αλεύρι βρώμης*
- 15 γρ. κορν φλάουρ
- ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
Υλικά για τη σάλτσα & τα toppings:
- 70 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
⅓ κ.γλ. Italian mix ή ξερή ρίγανη ή ξερό βασιλικό - ¼ κ.γλ. σκόρδο σκόνη
- ⅓ κ.γλ. ζάχαρη της επιλογής μας ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
- ⅓ κ.γλ. ζάχαρη της επιλογής μας ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
- 80-100 γρ. τριμμένο φυτικό τυρί ή άλλο της επιλογής μας, που λιώνει
- 5-6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ πιπεριά της επιλογής μας, σε φετάκια
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε τα ρεβίθια και το ελαιόλαδο σε επεξεργαστή τροφίμων και τα πολτοποιούμε σταδιακά: θα χρειαστεί να σταματάμε τη λειτουργία κάθε τόσο και να περνάμε τα τοιχώματα με μαρίζ. Δεν χρειάζεται να τα πολτοποιήσουμε εντελώς.
2) Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης με το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί πηχτή, κολλώδης ζύμη.
3) Παίρνουμε μπαλίτσες ζύμης (περ. των 25 γρ.), τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις πατάμε, δίνοντάς τους σχήμα πίτσας.
4) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 9-10 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η επιφάνεια τους ή εναλλακτικά στο air fryer, στην ίδια θερμοκρασία στο μισό χρόνο ψησίματος.
5) Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας σε μπολάκι τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ, το ελαιόλαδο, τα ξερά μυρωδικά, τη σκόνη σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
6) Βγάζουμε τις ζύμες από τον φούρνο (χωρίς να τον κλείσουμε), μοιράζουμε πάνω τους τη σάλτσα, το τυρί και τα λαχανικά και ξαναβάζουμε να ψηθούν στην ίδια θερμοκρασία στον αέρα για 10 λεπτά (ή στο air-fryer για 5-6). Σερβίρουμε τα πιτσάκια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
*Φτιάχνουμε το δικό μας αλεύρι βρώμης, αλέθοντας καλά και τις νιφάδες βρώμης σε επεξεργαστή τροφίμων (βλ. Video εδώ).
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!