Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ επισκέπτεται την Ελλάδα από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ επισκέπτεται την Ελλάδα από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου


Την Ελλάδα θα επισκεφτεί ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου.

Ο κ. Σταϊνμάιερ είναι προσκεκλημένος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και αναμένεται να μεταβεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

«Η ποικιλομορφία και η εγγύτητα στις γερμανοελληνικες σχέσεις αντικατοπτρίζονται στα θέματα της επίσκεψης: από την ιστορική μνήμη έως τις πολιτικές προκλήσεις, όπως η μετανάστευση και η βιωσιμότητα στη συνεργασία στις επιχειρήσεις, την επιστήμη και τον πολιτισμό», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Σταϊνμάιερ θα φθάσει το μεσημέρι της Τρίτης 29 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη όπου, συνοδευόμενος από την κυρία Σακελλαροπούλου, θα επισκεφθεί το υπό ανέγερση Μουσείο του Ολοκαυτώματος, ενώ αργότερα θα συμμετάσχει σε συζήτηση για τις ελληνογερμανικές σχέσεις η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκέτε. Στην συζήτηση θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ.

Το ίδιο βράδυ ο Γερμανός πρόεδρος θα φθάσει στην Αθήνα και θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας Boehringer Ingelheim, στο Κορωπί και ακολούθως το ατελιέ του καλλιτέχνη Τεό (Θεόκλητου) Τριανταφυλλίδη, όπου και θα συναντηθεί με συμμετέχοντες στην «Μπιενάλε» της Αθήνας.

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, ο κ. Σταϊνμάιερ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και κατόπιν θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές στο Προεδρικό Μέγαρο από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία θα έχει και κατ’ιδίαν συνομιλίες. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αργότερα ο ομοσπονδιακός πρόεδρος θα επισκεφθεί το Νομισματικό Μουσείο, στο Ιλίου Μέλαθρον, το οποίο κατασκευάστηκε σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ ως κατοικία της οικογένειας Σλήμαν και ακολούθως το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, όπου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του, που συμπληρώνονται φέτος.

Ο κ. Σταϊνμάιερ θα μεταβεί το απόγευμα στην Μαλακάσα, προκειμένου να επισκεφθεί κέντρο υποδοχής και καταγραφής προσφύγων και το βράδυ θα παρακολουθήσει κονσέρτο της τσελίστριας Τάνια Τέτσλαφ στον Κεραμεικό. Αργότερα θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ο κ. Σταϊνμάιερ θα μεταβεί στην Κρήτη και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο για τα Θύματα της Καταστροφής του Κανδάνου. Στο δημαρχείο της πόλης ο Γερμανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την συλλογή για την καταστροφή του χωριού από τους Γερμανούς στον Ιούνιο του 1941 και θα συναντηθεί με επιζώντες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στο Terra Creta, ένα εγχείρημα του γερμανικού τουριστικού ομίλου ТUI, «Από το χωράφι στο πιρούνι» και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Καθολική Εκκλησία Ελλάδος: Η Επισκοπή Σύρου στο επίκεντρο του σκανδάλου με το ξέπλυμα χρήματος

Έλεν Λιούις: «Εγώ διαλέγω ηθοποιούς για τον Σκορσέζε και τον Σπίλμπεργκ»

Καρκίνος παχέος εντέρου: Έχουν διατεθεί 130.000 self test από τα φαρμακεία – Τα 1.000 βγήκαν θετικά



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η Tupperware Brands Corporation με μια ομάδα των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένων των Stonehill Capital Management Partners και Alden Global Capital,...

Οικονομία

Νέα ιστορικά επίπεδα κερδοφορίας 9μηνου με οδηγό – όπως επισημαίνει – τις αυξανόμενες συνέργειες Μετάλλων και Ενέργειας ανακοίνωσε η METLEN Energy & Metals. Ειδικότερα:...

Συνταγές

Επιστρέφω ξανά στο Merceri food & drink στον ήσυχο πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο ένα δροσερό φθινοπωρινό βραδύ. Σε αυτό το κομψό μπιστρό όλα...

Μovies

Ο Κρίστι Μπράουν ήταν Ιρλανδός συγγραφέας, ποιητής και ζωγράφος. Ο μόνος του τρόπος να ζωγραφίζει και να γράφει ήταν τα … source