Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ομελέτα φούρνου με φάβα, λαχανικά, χωρίς αυγά

Ομελέτα φούρνου με φάβα, λαχανικά, χωρίς αυγά


Με στεναχωρεί που έχουμε μάθει να τρώμε την φάβα μόνο ως ορεκτικό, μία αλοιφή που σερβίρεται εναλλάξ ή με καραμελωμένα κρεμμύδια ή με ξερά κρεμμύδια και κάππαρη, ανάλογα με το πόσο μοντέρνο είναι το καφενείο ή η ταβέρνα που την σερβίρει. Με στεναχωρεί γιατί έχω πειραματιστεί πολύ μαζί της και μού έχει δώσει υπέροχα πιάτα όπως αυτό το πλούσιο κάρυ ή τα scrambled “eggs” φάβας που μπορείτε να αναζητήσετε στο κεφάλαιο πρωϊνά όσοι έχετε το GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ.

Κάπως την έχω συνδέσει με τον ερχομό της Άνοιξης την φάβα και καταπιάστηκα μαζί της για να φτιάξω και πάλι ένα πρωινό. Την μούλιασα, την μπλένταρα με Alpro ρόφημα σόγιας χωρίς ζάχαρη για επιπλέον υψηλής βιολογικής αξία πρωτεΐνη και μπαχαρικά, και την έψησα στον φούρνο με μπόλικα ανοιξιάτικα λαχανικά. Μία ομελέτα φούρνου χωρίς αυγά για όλους, ένα πρωινό διαφορετικό μα ταυτόχρονα απόλυτα comfort.

 Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τη δική σου ομελέτα φούρνου με φάβα ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!

Super Tip

Super Tip

To Alpro Ρόφημα Σόγιας Χωρίς Ζάχαρη, 100% φυτικό, χωρίς σάκχαρα ή γλυκαντικά και πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, δίνει μοναδική υφή και γεύση στην plant-based ομελέτα μου!

Συνταγή

Ομελέτα φούρνου με φάβα, λαχανικά, χωρίς αυγά

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35-45 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 4-8 ώρες & 20 λεπτά
  • Σκεύος: Σκεύος: 25×35 εκ.
  • Φυλάσσουμε το μείγμα για την ομελέτα καλυμμένο & ωμό στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Υλικά

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε ενα μπόλ βάζουμε την φάβα την καλύπτουμε με καυτό νερό και την αφήνουμε 4-8 ώρες να μουλιάσει.

2) Σουρώνουμε την φάβα, την ξεπλένουμε και την μεταφέρουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το Alpro Ρόφημα Σόγιας Χωρίς Ζάχαρη, τη διατροφική μαγιά ή το τυρί, τα μπαχαρικά και το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε κατα βούληση και πολτοποιούμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

3) Βάζουμε σε τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο μόλις κάψει, ρίχνουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά.

4) Μεταφέρουμε το μισό μείγμα της φάβας σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Απλώνουμε τα λαχανικά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

5) Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στάση αναμονής επέλεξε να κρατήσει απόψε η Fitch Ratings, διατηρώντας τη βαθμολογία του ελληνικού αξιόχρεου σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές. Αν και η ελληνική...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Temu είναι συνηθισμένη σε κατηγορίες οι οποίες από την εμφάνισή της πέφτουν βροχή. Ήδη στις αρχές του 2024, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παιχνιδιών εντόπισε κινδύνους...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν χθες δώδεκα άτομα, έξι Έλληνες και έξι Ρουμάνοι, στο Αιτωλικό για κλοπή βρώσιμων ελιών. Για την υπόθεση εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση η αστυνομία. Η...