Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών για τις δασικές πυρκαγιές του Αυγούστου

Ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών για τις δασικές πυρκαγιές του Αυγούστου


Ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων για τις δασικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2024.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων από τις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική (Βαρνάβας, Β/Α Αττική κ.ά.) την περίοδο 11 – 13 Αυγούστου 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών εταιριών που συμμετέχουν στη σχετική έρευνα αναφέρθηκαν συνολικά 338 ζημιές και το ύψος των αποζημιώσεων για αυτές εκτιμάται συνολικά σε 11,14 εκατ. ευρώ.

Από αυτές, 311 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 11,02 εκατ. ευρώ) και 27 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 0,12 εκατ. ευρώ).

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Μεταφορών και Αντασφαλίσεων, Ερρίκος Μοάτσος δήλωσε σχετικά : «Το καλοκαίρι του 2024 είχαμε ένα ακόμα περιστατικό δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής, στο οποίο οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν με ταχύτητα και αμεσότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα οι περισσότερες ζημιές αφορούν σε κατοικίες, με την εκτίμηση των αποζημιώσεων αυτών να ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ».

Αναλυτική πληροφόρηση για τις ζημιές από καταστροφικά φαινόμενα στην Ελλάδα στα ασφαλισμένα περιουσιακά στοιχεία από το 2015 έως σήμερα, είναι διαθέσιμη στο dashboard φυσικών καταστροφών της ΕΑΕΕ Nat – Cat Monitor, ενώ, η έρευνα και το αντίστοιχο infographic έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΑΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η Tupperware Brands Corporation με μια ομάδα των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένων των Stonehill Capital Management Partners και Alden Global Capital,...

Πολιτική

«O Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνούμενος να αποδεχθεί τη δημοκρατική, ξεκάθαρη και καταστατικά άψογη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης KOVE FACTORY RACING TEAM WSBK-SSP 300 Jerez 2024 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η Kove Racing Team έγραψε ιστορία στον τελευταίο γύρο του WSBK-SSP300...

Πολιτική

Σκηνικό σύγκρουσης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά στήνεται τα τελευταία 24ωρα στη ΝΔ, μετά και τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή...