Οι βασικές αρχές της διατροφής κατά την περίοδο της νηστείας είναι σχεδόν ίδιες με αυτές της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Είναι πλούσια σε λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και θαλασσινά. Ενας γευστικός και πολύ απολαυστικός τρόπος για να πάρουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι φτιάξουμε μακαρονάδες με όλα τα παραπάνω.
Τα σπαγγέτι μπορούν να συνδυαστούν με γαρίδες, με χταπόδι ή με καλαμάρι. Τα λαζάνια αν βράσουν σε έναν μυρωδάτο ζωμό λαχανικών και συμπληρωθούν με όστρακα και φίνες καραβίδες θα μας δώσουν ένα εξαιρετικό πιάτο. Μπορούμε, ακόμη, να βράσουμε τα μακαρόνια σε ζωμούς θαλασσινών για να απορροφήσουν όλη τη νοστιμιά. Τα λαχανικά και τα όσπρια δίνουν επίσης πολύ ωραίες ιδέες για το νηστίσιμο συνταγολόγιό μας. Οσο για τους ξηρούς καρπούς, που πέρα από νόστιμοι είναι και πλούσιοι σε έλαια, μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν το τριμμένο τυρί στα ζυμαρικά.
Δείτε 25 συνταγές για νηστίσιμες μακαρονάδες στο gastronomos.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!