Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νάγκετ κοτόπουλου στο φούρνο | Χρυσές Συνταγές

Νάγκετ κοτόπουλου στο φούρνο | Χρυσές Συνταγές



Συστατικά
3 φιλέτα κοτόπουλου
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 φλ. γαλέτα (αλεσμένη φρυγανιά)
½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι)
1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη (ξηρή)
1 κοφτό κουταλάκι ξηρό θυμάρι
½ κοφτό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
½ φλ. λιωμένο βούτυρο (σε μπρικάκι σε σιγανή φωτιά)+
βούτυρο για άλειμμα

Βήματα

Κόβετε το κοτόπουλο σε μακρόστενες μεγαλούτσικες μπουκιές, πάχους 3 εκ. περίπου (να βγαίνουν 10 κομμάτια περίπου από κάθε φιλέτο). Τις βάζετε σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε με το χυμό του λεμονιού και το αλάτι. Τις αφήνετε να μαριναριστούν για 15-20 περίπου λεπτά και ύστερα τις στραγγίζετε και τις στύβετε για να στεγνώσουν καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Βάζετε σε ένα μέτριο μπολ τη γαλέτα και προσθέτετε την παρμεζάνα, τη ρίγανη, το θυμάρι και το ξύσμα του λεμονιού.

Τα ανακατεύετε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το λιωμένο βούτυρο. Ντύνετε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί του φούρνου (η ανάποδη πλευρά προς τα πάνω) και το αλείφετε με βούτυρο.

Βουτάτε πρώτα τα κομμάτια του κοτόπουλου στο λιωμένο βούτυρο και ύστερα τα τυλίγετε στο μίγμα της γαλέτας, φροντίζοντας να πιάσουν καλά, παντού. Τα απλώνετε σε μια στρώση πάνω στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά μέχρι να πιάσουν καλά, παντού. ροδίσουν.

Τα σερβίρετε με κέτσαπ ή σάλτσα μουστάρδας με μέλι (δες πιο κάτω) για βούτηγμα. Σάλτσα μουστάρδας με μέλι: Βάζετε σε ένα μπολ 2½ κοφτές κουταλιές μουστάρδα (Dijon καλύτερα) με 2 κουταλιές ξίδι (μηλόξιδο καλύτερα) και τα ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθεί μουστάρδα. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα 2 (κοφτές) κουταλιές μέλι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ¾ κουταλάκι αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σερβίρετε τη σάλτσα αμέσως ή την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο δυναμικό του Άρη θα ανήκει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο Ντάραλ Γουίλις. Ο 28χρονος Αμερικανός, διεθνής με την εθνική Κύπρου (σ.σ....

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ KOSMORIDE Black Friday: Το όνειρο ενός e-BIKE τώρα πιο κοντά! Η KOSMORIDE δίνει την ευκαιρία να βρούμε το...