Η head pastry chef του ζαχαροπλαστείου «Poulette» Κατερίνα Λιβά μας μαθαίνει να κάνουμε εύκολα μια δροσερή και αρωματική μους λεμόνι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μπισκότο λεμονιού: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο κρύο, την άχνη, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα και το αλεύρι μέχρι να αποκτήσει αμμώδη υφή. Ενσωματώνουμε το αυγό σε δύο δόσεις. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20΄.
Βήμα 2
Μους λεμόνι: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι και τα αυγά. Ανακατεύουμε και βράζουμε την κρέμα (82οC με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το μείγμα και μόλις κρυώσει ελαφρώς (60οC), ενσωματώνουμε το βούτυρο, παγωμένο και τεμαχισμένο, με ραβδομπλέντερ.
Βήμα 3
Κρέμα τσαγιού: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το τσάι και εκχυλίζουμε για 3΄.
Βήμα 4
Αφαιρούμε το τσάι. Παγώνουμε την κρέμα να φτάσει στους 4οC. Τη χυπάμε στο μίξερ με την άχνη μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας κρέμα σε κάθε ποτήρι και διακοσμούμε με ένα μπισκότο λεμονιού.
Styling; Κατερίνα Λυκουρέση – Φωτοφραφία: Studio M
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!