Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι δεν αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Νίκο Παππά, καθώς είναι «ένας πολιτικός καταδικασμένος με 13-0», ενώ η αποστροφή του «δεν θα συνομιλήσω, δεν θα χαριεντιστώ με τον κ. Παππά», ερμηνεύεται ως δηκτικό σχόλιο για την πρόσφατη συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Νίκο Παππά.
Ο κ. Παππάς παίρνοντας τον λόγο, μίλησε για θεσμικό ατόπημα του κ. Μητσοτάκη και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Με τη σημερινή του στάση και με την απουσία του την ώρα που μιλάει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύει ότι είναι ασεβής, δειλός δεν είναι στην αίθουσα της βουλής για να μας αντιμετωπίσει, ενώ εφαρμόζει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτόν που μας κατηγορεί», είπε ο κ.Παππάς και πρόσθεσε ότι δεν υποχρεούται να τον συμπαθεί ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά δεν είναι δική του δουλειά το ποιος θα εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ειδικότερα, αφότου ο πρωθυπουργός, έκανε την παρατήρηση πως πρέπει όλοι να περιορίζονται στον χρόνο και τη θεματολογία της συζήτησης προκειμένου η συζήτηση στη Βουλή να μην διαρκεί στον χρόνο 7-8 ώρες, έκανε ειδική αναφορά στον κ. Παππά.
«Θα ξεκινήσω με μία πολιτική παρατήρηση», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του αρχηγού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής καθώς είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω αυτή την τοποθέτηση και θα την κάνω μία μόνο φορά».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως είπε συγκεκριμένα, «δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο.
Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του. Και αυτό επιβάλλει ο στοιχειώδης κοινοβουλευτικός σεβασμός. Αυτό επιβάλλει αυτή η φράση. Προστατεύω το πολίτευμα με αυτή μου τη στάση. Και βέβαια, οφείλω να επισημάνω και μία δεύτερη διάσταση.
Ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αρχηγό -εντός εισαγωγικών- αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι μεταβατικός. Κανείς δεν ξέρει εξ ονόματος ποίου ομιλεί, του κ. Κασσελάκη, του κ. Φάμελλου, του κ. Φαραντούρη, του κ. Γκλέτσου».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στη συνέχεια είπε, «όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει βηματισμό και αρχηγό, προφανώς θα είμαι πάλι εδώ για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή, κοινοβουλευτικά πολιτική αντιπαράθεση και μην απορήσετε, γιατί αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθώ έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει μόνιμο αρχηγό, της ΚΟ και του κόμματος, με την προϋπόθεση ότι τα δύο πρόσωπα αυτά θα συμπίπτουν στην ιδιότητά τους».
Ο κ. Μητσοτάκης, είχε κάνει δύο κινήσεις προκειμένου να καταστεί σαφές ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει πλέον το ΠΑΣΟΚ ως τον βασικό αντίπαλο πόλο της ΝΔ, με δεδομένη και τη ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, μόλις ολοκλήρωσε την πρωτολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πολιτική προστασία και την αντιπυρική περίοδο, ο κ. Μητσοτάκης αποχώρησε με κατεύθυνση το γραφείο του στη Βουλή.
Δείτε την στιγμή της αποχώρησης του πρωθυπουργού από την Ολομέλεια της Βουλής:
Εκείνη την ώρα τον διαδεχόταν στο βήμα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.
Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ότι βασικός πολιτικός του αντίπαλος είναι ένα κόμμα που παραμένει τύποις αξιωματική αντιπολίτευση, μιας και είναι σε πορεία ρευστοποίησης. Και επίσης, δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να συνδιαλλαγεί με τον Νίκο Παππά, ο οποίος με ψήφους 13-0 έχει καταδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του περίφημου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.
Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε στα κυβερνητικά έδρανα και πήρε τη θέση του δευτερόλεπτα αφού στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο αναβαπτισμένος στην ηγεσία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα κατά την προσφώνηση του, αντιμετωπίζεται πλέον από την κυβέρνηση ως βασικός αντίπαλος πόλος.
Είναι δεδομένο ότι η ΝΔ χρειάζεται κάποιον «απέναντι», προκειμένου να υπερβεί το σκηνικό κατακερματισμού στην αξιωματική αντιπολίτευση. Βεβαίως, και με το βλέμμα στο κεντρώο ακροατήριο, ο κ. Μητσοτάκης θα θέτει διλήμματα στο ΠΑΣΟΚ και θα τοποθετείται για την πολιτική του στάση.
Συζήτηση με… «άρωμα» παρελθόντος
Η… μάχη από το παρελθόν-αναβίωση του παλαιού δικομματισμού-ξεκίνησε για τα καλά από το πρωί, με φόντο την καταψήφιση από το ΠΑΣΟΚ του νόμου για το ΑΣΕΠ, με τις διορθώσεις που επέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.
Με δήλωση του στις 08:10 το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε βολές στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα, μιλώντας για προσχηματική άρνηση «όπως είχαμε δει και στα νομοσχέδια για την ίδρυση μη κρατικών- μη κερδοσκοπικών τμημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα, ή για την επιστολική ψήφο».
«Μόνη μας ευχή, αυτό το πρώτο δείγμα της ανανεωμένης θητείας του κ. Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ να μην είναι προάγγελος μιας δεύτερης θητείας της οποίας ο τίτλος θα είναι «στο ίδιο έργο θεατές», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!