Από τον Θεόδωρο Ελευθερίου
ΥΛΙΚΑ
4 πράσινα μήλα
3 αυγά
3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
2/3 φλ Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο γάλα, Ελαφρύ 1,5% λιπαρά
1 κ.γ βανίλια
1/2 φλ αλεύρι γ.ο.χ
1/2 φλ ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ baking powder
1/4 κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός μαντολίνου και βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον βούτυρο και την βανίλια.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το baking powder, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα κέικ που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το μίγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!