Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιταρόπιτα με αναρή, χωρίς φύλλο

Μανιταρόπιτα με αναρή, χωρίς φύλλο



Ένα εύκολο χορτοφαγικό φαγητό για όλη την οικογένεια.

Χρόνος: 1 ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4-6 άτομα):

500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

6 αυγά

1 γεμάτη κουταλιά ξεφυλλισμένο φρέσκο θυμάρι ή 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 γεμάτες κουταλιές ψιλοτριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

2/3 φλ. γάλα (πλήρες)

1 κουταλιά κορν φλάουερ

200 γρ. φρέσκια αναρή, λιωμένη με πιρούνι

λίγο βούτυρο για άλειμμα

αλάτι,  πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις, χωρίς αέρα) και βουτυρώνετε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι.

Βάζετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε μέσα τα μανιτάρια, σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα μια-δυο φορές, μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους και να ροδίσουν, για 15 περίπου λεπτά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.

Στο  μεταξύ, διαλύετε το κορν φλάουερ στο γάλα. Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με το σύρμα τα αυγά με το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουερ, το τριμμένο τυρί και το θυμάρι ή τον μαϊντανό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ανακατεύετε μέσα την αναρή και ύστερα τα μανιτάρια.  Αλατοπιπερώνετε καλά το μίγμα, και το αδειάζετε στο ταψί. Ψήνετε την μανιταρόπιτα στο φούρνο για 25-30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει (ελέγχετε προς το τέλος του ψησίματος να μην παραψηθεί). Την σερβίρετε σε 10 λεπτά, ή αργότερα ξαναζεσταμένη, με μια πλούσια σαλάτα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες για τα μέλη που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (24.11.2024) εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμερά burgers σε αφράτα ψωμάκια brioche, κλείνουν μέσα τους τις εμπνευσμένες handmade παρασκευές των αδελφών Κόκκαλη, που τρία χρόνια πριν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Maestro στο Mega, παίρνουμε μια γεύση από τα γυρίσματα της σειράς. Διαβάστε περισσότερα στο govastiletto.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ...