Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαγειρεύοντας την τέλεια ψαρόσουπα με τον Λευτέρη Λαζάρου

Μαγειρεύοντας την τέλεια ψαρόσουπα με τον Λευτέρη Λαζάρου


Ξεκινάμε με τον ψωμό ψαριού. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ψάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το κρασί να μειωθεί κατά δύο τρίτα.

Προσθέτουμε 2 1⁄2 λίτρα κρύο νερό και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μπουκέ γκαρνί και το λεμόνι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειαστεί. Ρίχνουμε τους κόκκους πιπεριού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-7 λεπτά. Σουρώνουμε τον ζωμό μέσα από λεπτό σουρωτήρι σε ένα βαθύ μπολ. Για να πάρουμε το μέγιστο της γεύσης, πιέζουμε τα στερεά υλικά μέσα στο σουρωτήρι με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Αφήνουμε τον ζωμό να κρυώσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διευθύνσεις email και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες 4.239 Βρετανών, Ευρωπαίων, Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών πολιτικών καθώς και Αμερικανών πολιτικών υπαλλήλων έχουν διαρρεύσει σε αγορές του...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν χθες δώδεκα άτομα, έξι Έλληνες και έξι Ρουμάνοι, στο Αιτωλικό για κλοπή βρώσιμων ελιών. Για την υπόθεση εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση η αστυνομία. Η...