Ξεκινάμε με τον ψωμό ψαριού. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ψάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το κρασί να μειωθεί κατά δύο τρίτα.
Προσθέτουμε 2 1⁄2 λίτρα κρύο νερό και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μπουκέ γκαρνί και το λεμόνι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειαστεί. Ρίχνουμε τους κόκκους πιπεριού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-7 λεπτά. Σουρώνουμε τον ζωμό μέσα από λεπτό σουρωτήρι σε ένα βαθύ μπολ. Για να πάρουμε το μέγιστο της γεύσης, πιέζουμε τα στερεά υλικά μέσα στο σουρωτήρι με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Αφήνουμε τον ζωμό να κρυώσει.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!