Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λιγκουίνι με πέστο λιαστής ντομάτας και τραγανό γαύρο

Λιγκουίνι με πέστο λιαστής ντομάτας και τραγανό γαύρο


Αυτό το πιάτο ζυμαρικών με το πέστο λιαστής ντομάτας και τον τηγανητό γαύρο είναι ότι πρέπει για την εποχή και θα γίνει ανάρπαστο.

Πέστο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και τις λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το νερό. Χτυπάμε καλά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Παίρνουμε τα φιλέτα του γαύρου, τα περιχύνουμε με το ξίδι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγο στο ψυγείο και τα περνάμε από το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τον γαύρο για περίπου 1΄-2΄ μέχρι να γίνει τραγανός. Τον μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το υγρό τους. Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως προσθέτοντας από πάνω τον τραγανό γαύρο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Πέστο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και τις λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το νερό. Χτυπάμε καλά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Παίρνουμε τα φιλέτα του γαύρου, τα περιχύνουμε με το ξίδι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγο στο ψυγείο και τα περνάμε από το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Βήμα 3

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 4

Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τον γαύρο για περίπου 1΄-2΄ μέχρι να γίνει τραγανός. Τον μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 5

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το υγρό τους. Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως προσθέτοντας από πάνω τον τραγανό γαύρο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στάση αναμονής επέλεξε να κρατήσει απόψε η Fitch Ratings, διατηρώντας τη βαθμολογία του ελληνικού αξιόχρεου σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές. Αν και η ελληνική...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Temu είναι συνηθισμένη σε κατηγορίες οι οποίες από την εμφάνισή της πέφτουν βροχή. Ήδη στις αρχές του 2024, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παιχνιδιών εντόπισε κινδύνους...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν χθες δώδεκα άτομα, έξι Έλληνες και έξι Ρουμάνοι, στο Αιτωλικό για κλοπή βρώσιμων ελιών. Για την υπόθεση εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση η αστυνομία. Η...