Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Λιγκουίνι με πέστο λιαστής ντομάτας και τραγανό γαύρο

Λιγκουίνι με πέστο λιαστής ντομάτας και τραγανό γαύρο


Αυτό το πιάτο ζυμαρικών με το πέστο λιαστής ντομάτας και τον τηγανητό γαύρο είναι ότι πρέπει για την εποχή και θα γίνει ανάρπαστο.

Πέστο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και τις λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το νερό. Χτυπάμε καλά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Παίρνουμε τα φιλέτα του γαύρου, τα περιχύνουμε με το ξίδι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγο στο ψυγείο και τα περνάμε από το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τον γαύρο για περίπου 1΄-2΄ μέχρι να γίνει τραγανός. Τον μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το υγρό τους. Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως προσθέτοντας από πάνω τον τραγανό γαύρο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Πέστο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και τις λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το νερό. Χτυπάμε καλά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Παίρνουμε τα φιλέτα του γαύρου, τα περιχύνουμε με το ξίδι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγο στο ψυγείο και τα περνάμε από το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Βήμα 3

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 4

Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τον γαύρο για περίπου 1΄-2΄ μέχρι να γίνει τραγανός. Τον μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 5

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το υγρό τους. Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως προσθέτοντας από πάνω τον τραγανό γαύρο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Ελλάδα

Στη σύλληψη στελέχους του Στρατού Ξηράς, το οποίο φέρεται να κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία προχώρησαν οι Αρχές. Όπως αναφέρερει το Kranosgr.com, το περιστατικό συνέβη...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...