Αυτό το πιάτο ζυμαρικών με το πέστο λιαστής ντομάτας και τον τηγανητό γαύρο είναι ότι πρέπει για την εποχή και θα γίνει ανάρπαστο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πέστο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και τις λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το νερό. Χτυπάμε καλά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Βήμα 2
Παίρνουμε τα φιλέτα του γαύρου, τα περιχύνουμε με το ξίδι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγο στο ψυγείο και τα περνάμε από το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βήμα 3
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Βήμα 4
Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τον γαύρο για περίπου 1΄-2΄ μέχρι να γίνει τραγανός. Τον μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 5
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το υγρό τους. Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως προσθέτοντας από πάνω τον τραγανό γαύρο.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!