Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Λεμονόπιτα με ελαιόλαδο και γλάσο

Λεμονόπιτα με ελαιόλαδο και γλάσο


Φτιάχνουμε μια υγιεινή και ελαφριά λεμονόπιτα με ελαιόλαδο και γλάσο, ιδανική για επιδόρπιο μετά την κρεατοφαγία του πασχαλινού τραπεζιού. Η συνταγή απογειώνεται χάρη στα προïόντα ΓΙΩΤΗΣ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο ή 180°C. Εν τω μεταξύ, λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι και το στρώνουμε με λαδόκολλα, έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες στις μεγάλες πλευρές. Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ξεφορμάρουμε εύκολα το κέικ, τραβώντας το με τη βοήθεια της λαδόκολλας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη βανίλια. Μεταφέρουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και «διπλώνουμε» με μαρίζ μέχρι να μη βλέπουμε πια αλεύρι (όχι παραπάνω).

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 55΄-60΄ ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στη μέση του κέικ. Αφήνουμε στην άκρη για 5΄ να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε τραβώντας προς τα πάνω τις άκρες της λαδόκολλας. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως σε σχάρα.

Γλάσο: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με τη 1 κουταλιά χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε όσο ακόμα χυμό χρειάζεται για να γίνει το γλάσο τόσο υδαρές όσο να πέφτει σχετικά εύκολα και περιχύνουμε το κρύο κέικ.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο ή 180°C. Εν τω μεταξύ, λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι και το στρώνουμε με λαδόκολλα, έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες στις μεγάλες πλευρές. Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ξεφορμάρουμε εύκολα το κέικ, τραβώντας το με τη βοήθεια της λαδόκολλας.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη βανίλια. Μεταφέρουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και «διπλώνουμε» με μαρίζ μέχρι να μη βλέπουμε πια αλεύρι (όχι παραπάνω).

Βήμα 3

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 55΄-60΄ ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στη μέση του κέικ. Αφήνουμε στην άκρη για 5΄ να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε τραβώντας προς τα πάνω τις άκρες της λαδόκολλας. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως σε σχάρα.

Βήμα 4

Γλάσο: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με τη 1 κουταλιά χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε όσο ακόμα χυμό χρειάζεται για να γίνει το γλάσο τόσο υδαρές όσο να πέφτει σχετικά εύκολα και περιχύνουμε το κρύο κέικ.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Μαγαζίνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας....

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Αθλητικά

To UEFA Youth League που κατέκτησε την περασμένη αγωνιστική περίοδο η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, έχει και φέτος έντονο «ελληνικό» χρώμα, καθώς στην πρεμιέρα...