Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα με στέβια από την Σία Λαδά!
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 09:04
Μια light πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη αλλά με στέβια οχι μόνο για τους διαβητικούς, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύουν μια υπέροχη ζουμερή πορτοκαλόπιτα με λίγες θερμίδες χωρίς τύψεις!
Υλικά :
250 γραμμ. Φύλλο κρούστας
½ κούπα στέβια
Χυμό 2 πορτοκαλιών και ξάσμα 2 πορτοκαλιών
¾ της κούπας αραβοσιτέλαιο, 2 βανίλιες
2 κ.γ μπέκιν πάουντερ
3 αυγά
200 γραμμ. Γιαούρτι
Για το σιρόπι :
1 ½ κούπα νερό
1 ½ κούπα στέβια, 1 βανίλια
Χυμός 3 πορτοκαλιών
Εκτέλεση :
Τα φύλλα κρούστας σε ένα ταψί, και το βάζουμε στο φούρνο στους 150 Βαθμούς ισα να ξεραθούν όχι να ψηθούν. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιών. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις βανίλιες τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, σπάμε τα φύλλα κρούστας, και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, στην συνέχεια, αδειάζουμε το μίγμα των αυγών πάνω στα φύλλα, ανακατεύουμε να πάει παντού. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζουμε το νερό με την στέβια τον χυμό πορτοκαλιών για 8 λεπτά τέλος προσθέτουμε την βανίλια.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το σιρόπι μας, και περιχύνουμε την Πορτοκαλόπιτα μας ζεστή.
Καλή απόλαυση!
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!