Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Τα Ενετικά Νεώρια στα Χανιά εντάσσονται στο ΕΣΠΑ – Τα μετατρέπουμε σε χώρο πολιτισμού” | Video+Photos

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Τα Ενετικά Νεώρια στα Χανιά εντάσσονται στο ΕΣΠΑ – Τα μετατρέπουμε σε χώρο πολιτισμού” | Video+Photos


Την ένταξη του έργου αναστήλωσης των Ενετικών Νεωρίων στο ΕΣΠΑ ανακοίνωσε στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στον Δημοτικό Κήπο νωρίς το βράδυ της Κυριακής και έκανε γνωστό ότι το έργο θα ενταχθεί στον τομέα περιβάλλοντος.

Τι ισχύει για τα Νεώρια

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, μετά από σύνθετες διαπραγματεύσεις, καταφέραμε να εντάξουμε στο νέο ΕΣΠΑ ένα εμβληματικό έργο, τα Ενετικά Νεώρια στο λιμάνι. Έχουμε χρηματοδότηση και θα τα μετατρέψουμε σε έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού«, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το ύψος της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»για το έργο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, αναμένεται να φτάσει τα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το έργο μπορεί να δημοπρατηθεί, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, ενώ έχουν ληφθεί και οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Εκείνο που απέμενε ήταν να βρεθούν τα κονδύλια και πλέον, με την ανεύρεσή τους, η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει.

Από την πλευρά του δήμου Χανίων εκφράζεται ιδιαίτερη ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή και αναμένεται η δημοπράτηση να προχωρήσει όσο ταχύτερα επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία, με τη φιλοδοξία να υπάρξει ανάδοχος που θα εγκατασταθεί στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, του 2025 δηλαδή.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε άλλα έργα στην Κρήτη, επανέλαβε ότι ο ΒΟΑΚ είναι προσωπικό του στοίχημα και θα κατασκευαστεί, αν και θα πάρει καιρό λόγω της τεχνικής δυσκολίας που τον χαρακτηρίζει. Είπε ακόμα ότι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Πεδιάδος θα είναι έτοιμο το 2027, ενώ επισήμανε πως οι παλιοί Ιταλικοί Στρατώνες θα γίνουν το καινούριο δημαρχείο των Χανίων, όπως είχε ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η επόμενη πενταετία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και θα διαμορφώσει τη ζωή όλων των πολιτών. Τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ισχυρή φωνή εντός της ΕΕ την περίοδο αυτή και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν αυτή τη δύναμη στη ΝΔ.

«Σήμερα η Ελλάδα είναι διαφορετική. Η φωνή της ακούγεται, είμαστε πρωταθλητές στην ανάπτυξη, έχουμε χαράξει μια υπεύθυνη και σοβαρή μεταναστευτική πολιτική για την Ευρώπη. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να μιλάμε με την ίδια αξιοπιστία για τα εθνικά ζητήματα και για τις μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις.

Εμείς ήμασταν αυτοί που διαπραγματευτήκαμε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο έφερε στη χώρα 36 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πόροι οι οποίοι εκταμιεύονται, μέχρι το τέλος του 2025, σε ψηφιακές δράσεις, σε περιβαλλοντικές δράσεις, σε έργα υποδομής, σε δράσεις κοινωνικής συνοχής.

Εμείς ήμασταν αυτοί που αλλάξαμε όλη την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ζητήματα του μεταναστευτικού  – προσφυγικού. Εμείς φέραμε την ηγεσία της Ευρώπης στον Έβρο και πείσαμε την Ευρώπη ότι τα σύνορα της Ελλάδας πρέπει να είναι στην πράξη σύνορα της Ευρώπης και δώσαμε στην Ευρώπη το ερέθισμα να ασχοληθεί σοβαρά με την εξωτερική πτυχή της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην πρωτοβουλία ευρωπαϊκής ρύθμισης σε ζητήματα τιμών που θέλει να προωθήσει, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το να πωλούνται τα ίδια προϊόντα από μεγάλες εταιρίες, ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι στο εξωτερικό.

Δεν έλειψαν και οι μαντινάδες. «Ο Κρητικός το χρέος του και πάλι θα το κάμει, για να κόψει του λαϊκισμού ακόμα ένα πλοκάμι»: ήταν μια μαντινάδα που μεταφέρθηκε στον πρωθυπουργό, όπως είπε ο ίδιος, στρέφοντας τα βέλη του εναντίον της αντιπολίτευσης. «Όταν κάποιοι λένε ανερυθρίαστα ότι μπορεί η χώρα να ξοδέψει 45 δισεκατομμύρια για να μειώσει τον ΦΠΑ, να αυξήσει τις δαπάνες στην υγεία πολύ πάνω από όσο το κάνουμε εμείς, αυτοί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στα μνημόνια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το πολιτικό μήνυμα το οποίο θα στείλετε στην κάλπη της 9ης Ιουνίου είναι και μια απάντηση σε αυτούς που δεν ξέχασαν τίποτα και δεν έμαθαν τίποτα από τα προηγούμενα σφάλματά τους.

Στείλτε τους, λοιπόν, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα κοιτάει μπροστά και ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ, ποτέ πίσω σε αυτές τις εποχές που τόσο πολύ μας πόνεσαν», υπογράμμισε  ο πρωθυπουργός.


zarpanews.gr

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...

Μαγαζίνο

Ίσως πρόκειται για μια από τις χειρότερες κατηγορίες γονιών, αφού η στάση τους αυτή έχει τρομερά αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού και στην...