Όταν άρχισα να ψάχνομαι περισσότερο με την plant-based μαγειρική και ζαχαροπλαστική, διάφορα νέα υλικά μπήκαν στην κουζίνα μου και μου έγιναν –από τη μια μέρα στην άλλη– απαραίτητα. Ένα από αυτά είναι το silken tofu. Δεν αναφέρομαι στο κλασικό firm ή pressed tofu που έχουμε χρησιμοποιήσει ξανά και ξανά σε συνταγές όπως ο τόφου καγιανάς αλλά σε ένα άλλο μαλακό τύπο Ιαπωνικού τόφου που προσφέρεται για επίσης πολλές διαφορετικές χρήσεις. Το έχουμε κάνει βάση για πεντανόστιμο dressing σαλάτας και τώρα ήρθε η ώρα να σου δείξω πως να το μετατρέψεις σε μια απολαυστική κρέμα σοκολάτας.
Ανοίγεις μια συσκευασία silken tofu, την στραγγίζεις και τη ρίχνεις στο blender με ελάχιτσα ακόμα υλικά: υγρό γλυκαντικό της επιλογής σου, βανίλια για το άρωμα και λιωμένη κουβερτούρα. Πολτοποιείς καλά και αυτό ήταν! Έχεις μια αέρινη και βελούδινη σοκολατένια κρέμα που δεν περιέχει επεξεργασμένη ζάχαρη ή κρέμες γάλακτος και που μπορεί άνετα να γίνει το νέο αγαπημένο σου γλυκό. Τόπαρε με λίγο ανθό αλατιού -της πάει- και απόλαυσε την πρώτη μπουκιά που σου υπόσχομαι, δε θαν πιστεύεις ότι περιέχει τόφου!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τη δική σου κρέμα σοκολάτας ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Συνταγή
Κρέμα σοκολάτας στο blender (χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη)
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
- Φυλάσσουμε την κρέμα στο ψυγείο για 3 μέρες.
Υλικά
- 300 γρ. silken tofu, στραγγισμένο από τα υγρά της συσκευασίας
- 70-80 γρ. σιρόπι αγαύης ή maple
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 170 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
- ανθό αλατιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε στον κάδο blender το silken tofu με το γλυκαντικό της επιλογής μας και το εκχύλισμα βανίλιας και πολτοποιούμε πολύ καλά.
2) Βάζουμε την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ και λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή τοποθετούμε το μπολ σε κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπά το μπολ το νερό).
3) Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο blender και πολτοποιούμε καλά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
4) Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξουν και να δροσίσουν.
5) Σερβίρουμε την κρέμα -αν θέλουμε- πασπαλίζοντας τη με λίγο ανθό αλατιού.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!