Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό λόγω καιρού το φαράγγι της Σαμαριάς την Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Κλειστό λόγω καιρού το φαράγγι της Σαμαριάς την Κυριακή 27 Οκτωβρίου


Kλειστό και από τις δύο εισόδους θα παραμείνει αύριο Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, το φαράγγι της Σαμαριάς όπως ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, λόγω της επικαιροποιημένης πρόγνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πιθανότητα βροχής έως 2mm στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς καθώς και την ανάγκη επίτευξης του βέλτιστου δυνατού επιπέδου ασφαλείας για τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού.

Σε κάθε περίπτωση σημαντικό είναι όσοι σκοπεύουν να διασχίσουν το φαράγγι , να ελέγχουν τυχόν ανακοινώσεις για έκτακτο κλείσιμο του δρυμού στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout.

Όπως τονίζεται, Θα υπάρξουν ημέρες που η κίνηση των επισκεπτών στο φαράγγι της Σαμαριάς θα χρειαστεί να ρυθμιστεί (απαγορευθεί ή περιοριστεί) εκτάκτως.

Η απόφαση για τη ρύθμιση της επισκεψιμότητας στο δρυμό λαμβάνεται συνήθως το μεσημέρι ή το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας. Μπορεί, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά επειγουσών συνθηκών να πραγματοποιηθεί και την ίδια ημέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού, η περίοδος και το ωράριο επισκεψιμότητας δύναται να περιορίζονται περαιτέρω με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ή/και των κατά περίπτωση αρμόδιων υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, για λόγους που σχετίζονται με την προστασία των οικοσυστημάτων, της χλωρίδας, της πανίδας και γενικώς των προστατευτέων αντικειμένων του Δρυμού, την ασφάλεια των επισκεπτών, των ναών και των υποδομών, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο λόγο κριθεί σκόπιμο από τις ανωτέρω υπηρεσίες, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν – Τι σημαίνει: Η κίνηση ουσίας προς τις ΗΠΑ και το «μήνυμα» που έλαβε η Τεχεράνη

Θεσσαλονίκη: 112 χρόνια από την απελευθέρωσή της – Οι Βούλγαροι, η διαφωνία Βενιζέλου με Κωνσταντίνο και όλο το χρονικό

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Βάφτισαν την κόρη τους



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη και ο Γρηγόρης Μόργκαν πραγματοποίησαν μια ρομαντική έξοδο για φαγητό. Το ζευγάρι, λίγο διάστημα μετά το γάμο του στην Κρήτη, βιώνει...

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες σημειώθηκε τα ξημερώματα σήμερα, Παρασκευή, στην εθνική οδό Πατρών Αθηνών στο ύψος του καφέ «Χωριάτικο». Το τροχαίο που σημειώθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τα plug-in υβριδικά οχήματα συνήθως προσφέρουν μια μέτρια ηλεκτρική αυτονομία περίπου 30 – 40 χιλιομέτρων. Αυτονομία αρκετή για να καλύψει σύντομες...

Πολιτική

Με αιχμές για τα όσα έχουν προηγηθεί τους περασμένους μήνες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τοποθετήθηκε στη Χαλκίδα, ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος,...