Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια ροβίτσας με κρύα σάλτσα από πετιμέζι και ξίδι

Κεφτεδάκια ροβίτσας με κρύα σάλτσα από πετιμέζι και ξίδι


Φτιάχνουμε κεφτεδάκια από ροβίτσα, αυτό το είδος οσπρίου, που μοιάζει με μικρή πράσινη φακή, και έχουμε ένα πεντανόστιμο, υγιεινό και νηστίσιμο ή vegan πιάτο.

Κεφτεδάκια: Βράζουμε τη ροβίτσα ώστε να κρατάει ελαφρά. Παράλληλα βάζουμε 40 ml βραστό νερό σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι λιναρόσπορου.

Κατόπιν, χτυπάμε στο multi τη βρασμένη ροβίτσα, το μείγμα του λιναρόσπορου, την ντομάτα και το ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και, τέλος, ενσωματώνουμε τη βρώμη και ρίχνουμε αλάτι. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για περίπου 1 ώρα.

Σάλτσα: Βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από το κορν φλάουρ. Σε ένα μπολάκι αραιώνουμε το κορν φλάουρ με ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε. Δίνουμε μια βράση στα υγρά μας και προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ αφήνοντας να πάρει άλλη μία βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Πλάθουμε το μείγμα για τα κεφτεδάκια σε μπαλίτσες όσο το δυνατόν ίδιου μεγέθους και τις περνάμε από το αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο σε δόσεις.

Τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη σάλτσα πετιμεζιού.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Κεφτεδάκια: Βράζουμε τη ροβίτσα ώστε να κρατάει ελαφρά. Παράλληλα βάζουμε 40 ml βραστό νερό σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι λιναρόσπορου.

Βήμα 2

Κατόπιν, χτυπάμε στο multi τη βρασμένη ροβίτσα, το μείγμα του λιναρόσπορου, την ντομάτα και το ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και, τέλος, ενσωματώνουμε τη βρώμη και ρίχνουμε αλάτι. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 3

Σάλτσα: Βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από το κορν φλάουρ. Σε ένα μπολάκι αραιώνουμε το κορν φλάουρ με ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε. Δίνουμε μια βράση στα υγρά μας και προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ αφήνοντας να πάρει άλλη μία βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Πλάθουμε το μείγμα για τα κεφτεδάκια σε μπαλίτσες όσο το δυνατόν ίδιου μεγέθους και τις περνάμε από το αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο σε δόσεις.

Βήμα 5

Τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη σάλτσα πετιμεζιού.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στάση αναμονής επέλεξε να κρατήσει απόψε η Fitch Ratings, διατηρώντας τη βαθμολογία του ελληνικού αξιόχρεου σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές. Αν και η ελληνική...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Temu είναι συνηθισμένη σε κατηγορίες οι οποίες από την εμφάνισή της πέφτουν βροχή. Ήδη στις αρχές του 2024, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παιχνιδιών εντόπισε κινδύνους...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν χθες δώδεκα άτομα, έξι Έλληνες και έξι Ρουμάνοι, στο Αιτωλικό για κλοπή βρώσιμων ελιών. Για την υπόθεση εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση η αστυνομία. Η...