Ενα ελαφρύ, νόστιμο και μια ιδέα εξωτικό κοτόπουλο με ρύζι, ιδανικό για τις μέρες εκείνες που δεν μας περισσεύει ο χρόνος. Αν πάρουμε καστανό ρύζι του 10λεπτου, είναι έτοιμο στο πι και φι.
10′ προετοιμασία, 20′ μαγείρεμα, Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καστανό ρύζι του 10λεπτου με φιλέτο κατόπουλου και γάλα καρύδας, αρχικά βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ξερό κρεμμύδι και το καρότο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, την πάπρικα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, το γάλα καρύδας, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αναμειχθούν και να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και σερβίρουμε το καστανό ρύζι με φιλέτο κατόπουλου και γάλα καρύδας.
Στο ποτήρι μας: Το λευκό κρασί που χρησιμοποιήσαμε και στο μαγείρεμα.
Πηγή: gastronomos.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!