Τι ωραία ιδέα! Ενα σπανακόρυζο φουλ στα μυρωδικά γίνεται γέμιση για αυτά τα πεντανόστιμα φουρνιστά καλαμάρια.
40′ προετοιμασία, 45′ ψήσιμο, Σύνολο: 1 ώρα και 25′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα καλαμάρια στον φούρνο γεμιστά με αρωματικό σπανακόρυζο, ξεκινάμε και ψιλοκόβουμε τα κεφάλια με τα πλοκάμια, καθώς και τα πτερύγια των καλαμαριών και αφήνουμε τους κορμούς ολόκληρους.
- Ψιλοκόβουμε τα φύλλα των μυρωδικών και αφήνουμε στην άκρη τα κοτσάνια τους.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μέρη των καλαμαριών με το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σπανάκι, το ρύζι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλλα μυρωδικών και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το ξύσμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Γεμίζουμε τους κορμούς των καλαμαριών με το μείγμα της κατσαρόλας, όχι μέχρι πάνω, για να μη σκάσουν στο ψήσιμο. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες.
- Απλώνουμε τα κοτσάνια των μυρωδικών στον πάτο ενός μέτριου ταψιού φτιάχνοντας ένα «πλέγμα» και τακτοποιούμε πάνω τους τα γεμιστά καλαμάρια.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να γίνουν το ρύζι και τα καλαμάρια.
Στο ποτήρι μας: Μια Μαλαγουζιά, Ροδίτη, μια κομψή Ντεμπίνα.
Πηγή: gastronomos.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!