Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η μυστική συνταγή της γιαγιάς για την πιο νόστιμη σάλτσα ντομάτας

Η μυστική συνταγή της γιαγιάς για την πιο νόστιμη σάλτσα ντομάτας


Φτιάξτε μια νόστιμη και μυρωδάτη σπιτική σάλτσα ντομάτας και διατηρήστε τη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα δώσει τέλεια νοστιμιά στο μαγείρεμα.

Υλικά

2 κιλά ώριμες ντομάτες

1 κρεμμύδι (ή σκόρδο) (προαιρετικά αν θέλετε «καρυκευμένο πουρέ»)

Ελαιόλαδο

Βασιλικός για γεύση

Αλάτι (προαιρετικό)

Πρώτη φάση η αποστείρωση

Γεμίστε μια κατσαρόλα τόσο μεγάλη ώστε να χωράει τα βάζα και αφήστε τη να βράσει. Σε αυτό το σημείο βυθίζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε να βράσουν για τουλάχιστον είκοσι λεπτά. Για να μην χτυπήσουν το ένα το άλλο και σπάσουν ενώ βράζουν, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί μέσα. Σε αυτό το σημείο επαναλάβετε τη διαδικασία με τα καπάκια και μόλις τελειώσετε αφήστε τα να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Διαδικασία

Επιλέξτε ώριμες ντομάτες και πλύντε τις με άφθονο νερό. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, αφήστε τις τέσσερα ή πέντε λεπτά, σε αυτή τη φάση μαγειρέματος οι ντομάτες θα χάσουν μέρος του νερού τους ( για να έχετε μια πιο πηχτή σάλτσα, μαγειρέψτε 2/3 λεπτά περισσότερο).

Στραγγίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια τις αλέθουμε και μόλις έχουμε τη σάλτσα, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις μαγειρεύουμε λίγο ακόμα, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, κρεμμύδι και βασιλικό ή αν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σκόρδο.

Τώρα που είναι έτοιμη η σάλτσα τη βάζουμε στα βάζα αφήνοντας λίγο χώρο και κλείνουμε καλά το καπάκι.

Αποστείρωση και συντήρηση

Χρησιμοποιούμε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα με ένα πανάκι μέσα και βάζουμε τα γεμάτα βάζα . Γεμίζουμε με νερό και βράζουμε είκοσι λεπτά. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα βάζα στο ζεστό νερό μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες για τα μέλη που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (24.11.2024) εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμερά burgers σε αφράτα ψωμάκια brioche, κλείνουν μέσα τους τις εμπνευσμένες handmade παρασκευές των αδελφών Κόκκαλη, που τρία χρόνια πριν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Maestro στο Mega, παίρνουμε μια γεύση από τα γυρίσματα της σειράς. Διαβάστε περισσότερα στο govastiletto.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ...