Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η μαγειρική αγαπάει τα μήλα

Η μαγειρική αγαπάει τα μήλα


Εξαιτίας τους ίσως να χάσαμε τον Παράδεισο αλλά κερδίσαμε τη γεύση και το άρωμά τους. Ο λόγος βέβαια για τα μήλα, τα κλασικά φρούτα του φθινοπώρου που είναι λαχταριστά και ταυτόχρονα πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Τα μήλα τρώγονται με όλους τους τρόπους. Ωμά, είναι εύκολα στη μεταφορά, τρώγονται άνετα και με τη φλούδα (αρκεί να τα πλύνουμε καλά), και αποτελούν μια πρακτική και υγιεινή λύση για το γραφείο ή το σχολείο. Ταιριάζουν τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές παρασκευές, κάνουν καλή παρέα με τη σελινόριζα και το λάχανο, τις σταφίδες και τα καρύδια, τα πουλερικά και το χοιρινό, γίνονται σάλτσες, δίνουν φρεσκάδα σε σαλάτες και μεταμορφώνονται σε γευστικότατα γλυκά.

Όσο για τη συντήρησή τους, καλό είναι να αποφεύγουμε τον πάγκο της κουζίνας καθώς η ζέστη που επικρατεί στον χώρο θα κάνει τα μήλα να χαλάσουν πιο γρήγορα. Ιδανικά, τα τοποθετούμε σε σκοτεινό και κρύο περιβάλλον, που θα τα κρατήσει φρέσκα για περισσότερο. Αν έχουμε αποθήκη, γκαράζ ή κελάρι με χαμηλή θερμοκρασία (γύρω στους -1οC με 0oC), τότε θα τα βάλουμε εκεί, μέσα σε καφάσι. Διαφορετικά, προτιμάμε το συρτάρι του ψυγείου.

Με τα μήλα που μας περισσεύουν μπορούμε να φτιάξουμε τσιπς. Αρκεί να πάρουμε 2 μεσαία σε μέγεθος μήλα, να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια με τον αποπυρηνωτή και να τα κόψουμε με το μαντολίνο οριζόντια σε πολύ λεπτές φέτες. Θα τις απλώσουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και θα τις πασπαλίζουμε με ένα μείγμα από 1 ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη και ½ κουτ. γλυκού κανέλα. Θα βάλουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC και θα ψήσουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να γίνουν κυματιστές. Είναι νοστιμότατα. Όπως και οι συνταγές που ακολουθούν.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Η μαγειρική αγαπάει τα μήλα

Εξαιτίας τους ίσως να χάσαμε τον Παράδεισο αλλά κερδίσαμε τη γεύση και το άρωμά τους. Ο λόγος βέβαια για τα μήλα, τα κλασικά φρούτα του φθινοπώρου που είναι λαχταριστά και ταυτόχρονα πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Τα μήλα τρώγονται με όλους τους τρόπους. Ωμά, είναι εύκολα στη μεταφορά, τρώγονται άνετα και με τη φλούδα (αρκεί να τα πλύνουμε καλά), και αποτελούν μια πρακτική και υγιεινή λύση για το γραφείο ή το σχολείο. Ταιριάζουν τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές παρασκευές, κάνουν καλή παρέα με τη σελινόριζα και το λάχανο, τις σταφίδες και τα καρύδια, τα πουλερικά και το χοιρινό, γίνονται σάλτσες, δίνουν φρεσκάδα σε σαλάτες και μεταμορφώνονται σε γευστικότατα γλυκά.

Όσο για τη συντήρησή τους, καλό είναι να αποφεύγουμε τον πάγκο της κουζίνας καθώς η ζέστη που επικρατεί στον χώρο θα κάνει τα μήλα να χαλάσουν πιο γρήγορα. Ιδανικά, τα τοποθετούμε σε σκοτεινό και κρύο περιβάλλον, που θα τα κρατήσει φρέσκα για περισσότερο. Αν έχουμε αποθήκη, γκαράζ ή κελάρι με χαμηλή θερμοκρασία (γύρω στους -1οC με 0oC), τότε θα τα βάλουμε εκεί, μέσα σε καφάσι. Διαφορετικά, προτιμάμε το συρτάρι του ψυγείου.

Με τα μήλα που μας περισσεύουν μπορούμε να φτιάξουμε τσιπς. Αρκεί να πάρουμε 2 μεσαία σε μέγεθος μήλα, να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια με τον αποπυρηνωτή και να τα κόψουμε με το μαντολίνο οριζόντια σε πολύ λεπτές φέτες. Θα τις απλώσουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και θα τις πασπαλίζουμε με ένα μείγμα από 1 ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη και ½ κουτ. γλυκού κανέλα. Θα βάλουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC και θα ψήσουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να γίνουν κυματιστές. Είναι νοστιμότατα. Όπως και οι συνταγές που ακολουθούν.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο δυναμικό του Άρη θα ανήκει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο Ντάραλ Γουίλις. Ο 28χρονος Αμερικανός, διεθνής με την εθνική Κύπρου (σ.σ....

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ KOSMORIDE Black Friday: Το όνειρο ενός e-BIKE τώρα πιο κοντά! Η KOSMORIDE δίνει την ευκαιρία να βρούμε το...