Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Με περηφάνια το Πανεπιστήμιο Αιγαίου γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του. Οι επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Λόφο Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη, έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την παρουσία πλήθους προσκεκλημένων, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, διοικητικών υπαλλήλων, τοπικών και κυβερνητικών αρχών. «Σε αυτές αναδείχτηκε η πορεία ενός Πανεπιστημίου που διακρίνεται για την ακαδημαϊκή αριστεία, την καινοτομία και τα ερευνητικά του επιτεύγματα» σημειώνει σε δήλωση του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητής Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με θέμα «το χθες, το σήμερα και το αύριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου», στην οποία συμμετείχαν οι πρυτάνεις (πρώην και ο σημερινός), ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) καθηγητής Περικλής Μήτκας.

Σε ειδική τελετή ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητής Δημήτρης Παπαγεωργίου με απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, τίμησε με την απονομή του χρυσού μεταλλίου του Ιδρύματος, στον πρώτο πρύτανη του Πανεπιστημίου ομότιμο καθηγητή Θεμιστοκλή Λέκκα, για την καθοριστική συμβολή του στην ανάπτυξη και στην καθημερινή λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και τον πρώην πρύτανη καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα, «για την καθοριστική συμβολή του στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που άπτονται της οργάνωσης και της λειτουργίας των υπηρεσιών πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο νέο περιβάλλον που δημιουργεί η ανάδειξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας σε ζήτημα αιχμής για την καθημερινή λειτουργία του Ιδρύματος».

Επίσης, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στη μνήμη του οραματιστή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αείμνηστου ομότιμου καθηγητή και προέδρου της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, Κωνσταντίνου Μ. Σοφούλη, «για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και για την πολυετή συνεισφορά του στην καθημερινή λειτουργία του».

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με παρουσιάσεις καινοτόμων δράσεων από καθηγητές, αφηγήσεις αποφοίτων που διακρίθηκαν στον επαγγελματικό στίβο και στελεχών του διοικητικού δυναμικού του Ιδρύματος που κατέθεσαν την εμπειρία και τις αναμνήσεις τους κατά την ιστορική διαδρομή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τέλος, οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με συζήτηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων του Ιδρύματος με θέμα «40 χρόνια Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η ιστορική διαδρομή και το μέλλον του».

Στις επετειακές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας, ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ καθηγητής Περικλής Μήτκας, οι βουλευτές Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου και του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι τοπικών αρχών, οικονομικών και άλλων κοινωνικών φορέων των νησιών του Αιγαίου.

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εφαρμογή οι αλλαγές στη διαδικασία προσλήψεων στο Δημόσιο




Παρέλαση με λιακάδα και 26 βαθμούς – Πότε σπάει ο αντικυκλώνας και έρχονται βροχές




Νυχτερινό μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ στην Τεχεράνη – Με αντίποινα απειλεί το Ιράν



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

«O Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνούμενος να αποδεχθεί τη δημοκρατική, ξεκάθαρη και καταστατικά άψογη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

ΕΛΛΑΔΑ

Μία έφηβη κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί της Πέμπτης (24/10) όταν έπεσε στο κεφάλι της σοβάς που υποχώρησε από μπαλκόνι, ενώ περίμενε σε στάση λεωφορείου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Ήταν μια νίκη του Marquez αλλά πλεονέκτημα για τον Martin στην κορυφή, στο MotoGP της Αυστραλίας την περασμένη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. Αν χρησιμοποιείτε συσκευές της apple ή κάποιον φυλλομετρητή (browser) ή έχετε κάποιο πρόσθετο που...