ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ)
• 3 φλ. (480γρ.) αλεύρι Φαρίνα
• 2 κουταλάκια (18γρ.) μπέικιν πάουντερ
• 1 2/3 φλ. (230γρ.) ελιές κομμένες
• 2/3 φλ. (65γρ.) ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 φλ. (45γρ.) κόλιαντρο ψιλοκομμένο
• 1/3 φλ. (8γρ.) δυόσμο ψιλοκομμένο
• 5 αυγά (Μ)
• ½ φλ. (120ml) σπορέλαιο
• 1 φλ. (270ml) γάλα εβαπορέ
Για την επικάλυψη
• 3-4 κουταλιές σουσάμι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τις ελιές, το κρεμμύδι, τον κόλιαντρο και το δυόσμο.
Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα αυγά και χτυπάτε με το φουέτ (χτυπητήρι) πολύ καλά να αφρατέψουν. Βάζετε στο μίξερ το φτερό ή τον αναδευτήρα και ρίχνετε στα αυγά το λάδι, το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα.
Βάζετε τις ελιές με το κρεμμύδι και τα χόρτα.
Προσθέτετε λίγο – λίγο το μίγμα με το αλεύρι. Χτυπάτε και βάζετε την ελιόπιτα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα 24-25εκ. με τρύπα στη μέση.
Το μίγμα θα είναι σφικτό, γι’ αυτό μην ανησυχήσετε. Αν θέλετε πασπαλίζετε την επιφάνεια με σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε την ελιόπιτα να κρυώσει πριν την αφαιρέσετε από τη φόρμα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!