Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση λέει το 44% – Ποιοι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί

Δημοσκόπηση Alco: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση λέει το 44% – Ποιοι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί


Την ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγράφει το β’ μέρος της δημοσκόπησης Alco, που πραγματοποιήθηκε από 2- 5 Απριλίου σε 1.000 ψηφοφόρους για λογαριασμό του Alpha, ενώ στους δημοφιλέστερους υπουργούς συγκαταλέγεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η αντιπολίτευση εμφανίζεται ανίκανη να απορροφήσει τυχόν φθορά της κυβέρνησης, καθώς το 44% απαντάει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αντίθετα, ικανοί θεωρούν το ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 12% και το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 13%, καταδεικνύοντας ότι οι πολίτες δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης ούτε ενόψει ευρωεκλογών.

Ως προς τους πιο επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης πρώτοι στη λίστα είναι ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξεως του 35% ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρίσκεται στο 14%. Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 8%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 6% και ο Μάκης Βορίδης με 6%.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει 55% και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 31%. Ακολουθούν Άδωνις Γεωργιάδης με 23%, Κωστής Χατζηδάκης με 15% και ο Μάκης Βορίδης με 15%.

Διαρροές και συσπειρώσεις κομμάτων

Η ΝΔ χάνει 4 μονάδες από τη συσπείρωσή της και κινείται στο 61%. Οι απώλειές της είναι κυρίως προς Ελληνική Λύση (7%), Νίκη (4%), αποχή (4%) Δημοκράτες (3%) και σε αδιευκρίνιστη ψήφο το 15%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη συσπείρωσή του κατά 2 μονάδες, φτάνοντας στο 58%, ενώ αιμορραγεί προς τη Νέα Αριστερά (11%), προς αδιευκρίνιστη ψήφο (10%), προς ΠΑΣΟΚ (7%), προς ΚΚΕ (5%), προς Πλεύση (3%), προς Κόσμο του Π. Κόκκαλη (2%) και προς άλλο κόμμα σε ποσοστό 3%.

Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει 4 μονάδες από τη συσπείρωσή του στην προηγούμενη μέτρηση και κινείται στο 76%. Οι διαρροές είναι αδιευκρίνιστες (12%), προς αποχή (3%) και κυρίως προς το κόμμα Δημοκράτες του Α. Λοβέρδο (ποσοστό 5%).

Σύμφωνα με την έρευνα το 34% απαντά ότι το ενδιαφέρουν αρκετά οι ευρωεκλογές, το 24% πολύ, το 30% λίγο και το 12% καθόλου.

Τέλος, το 72% εκτιμά ότι οι τιμές στα βασικά αγαθά επιδεινώνεται έναντι 9% που πιστεύει ότι βελτιώνεται και 16% ότι παραμένει σταθερή.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Συνολικά 78.233.767 ευρώ θα καταβληθούν σε 84.574 δικαιούχους, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ...

Κόσμος

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του επί 32 χρόνια ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να μάχεται το Ισραήλ. Είχε προηγηθεί η...

Μαγαζίνο

Συγγενείς, φίλοι και πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κόσμο είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μόρτζο το πρωί του Σαββάτου 28/9. Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε...

Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/9) την προετοιμασία του ενόψει του αυριανού (29/9, 21:30) μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena»...