Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τους Αγ. Αναργύρους

Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τους Αγ. Αναργύρους


Στη γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων αναφέρθηκε πρώτα από όλα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον Ant1.

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε το γεγονός: “Γροθιά στο στομάχι για όλους μας και και εμένα προσωπικά. Γιατί αισθάνθηκα ότι μπορεί κάποιος να προσπαθεί, να διορθώνει μία κατάσταση, αλλά έρχεται ένα τέτοιο συμβάν και μας δείχνει ότι αυτά που κάναμε δεν είναι αρκετά και πρέπει να κάνουμε περισσότερα”. 

Εκτίμησε πάντως ότι οι περισσότερες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μπορεί να σημαίνει ότι οι γυναίκες αισθάνονται μεγαλύτερη άνεση να καταγγέλλουν. Και υποστήριξε ότι παρά το “περιστατικό” στους Αγίους Αναργύρους υπάρχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία.

“Σίγουρα υπάρχει ακόμη παντού στο κράτος και σίγουρα στην Αστυνομία αυτή η κουλτούρα του ωχαδερφισμού”, παραδέχθηκε όμως ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε, όμως, ότι υπάρχει και η άλλη όψη, καθώς υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί που κάνουν τη δουλειά τους.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι τα περιπολικά: “Πρέπει να είναι και ταξί και ασθενοφόρο και πυροσβεστικά”. Ενώ τόνισε ότι πρέπει “να κάνουμε περισσότερα γιατί η αλλαγή κουλτούρας ενός οργανισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση”. Δήλωσε επίσης ότι: “Τα πισωγυρίσματα και οι τραγωδίες πρέπει να μας κάνουν ακόμη πιο δυνατούς”. 

 






Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ




Ερωτηθείς εάν υπάρχει πολιτική ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: “Όχι. Είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Γιατί αν κάθε φορά που κάτι δεν πηγαίνει καλά στο κράτος η ευθύνη φτάνει στην κορυφή θα είχαμε παραιτήσεις κάθε βδομάδα”. 

Δήλωσε, επίσης, καλύπτοντας απόλυτα τον κ. Χρυσοχοΐδη πως είναι “ένας υπουργός που πραγματικά κατέχει το αντικείμενο και κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην ΕΛΑΣ” και κατέληξε: “Όχι, δεν θεωρώ ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη για το συμβάν”. 

Για Τέμπη: “Η Δικαιοσύνη θα αποδείξει αν ήταν μονταρισμένο το ηχητικό ή εάν υπήρχε ξυλόλιο”

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε όμως και για το δυστύχημα στα Τέμπη και ειδικότερα για τις κατηγορίες περί συγκάλυψης.

Να συγκαλύψουμε τι; Στο ερώτημα αυτό δεν παίρνουμε απάντηση”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης. ‘Όσον αφορά στα σενάρια για ξυλόλιο στο τρένο, απάντησε ότι θα το κρίνει ο πραγματογνώμονας και πως ο ίδιος δεν μπορεί να το αποκλείσει. Αλλά τόνισε: “Γνωρίζω πολύ καλά ένα πράγμα, ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη.”

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι: “Στα Τέμπη συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με χρόνιες παθογένειες της διοίκησης”. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση δε στοχοποιεί τον σταθμάρχη, αλλά επέμεινε ότι υπήρξε και ανθρώπινο λάθος.

“Πάντα θα μας βαραίνει το γεγονός ότι – παρότι προσπαθήσαμε- δεν είχαμε έτοιμα όλα τα συστήματα τηλεδιοίκησης. Τι θα γινόταν αν τα είχαμε; Δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξέρω ότι η κοινωνία είναι καχύποπτη. Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και η δική μας δουλειά είναι να διασφαλίσουμε ότι τα τρένα θα είναι ασφαλή”, είπε επίσης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τερεζάκη και ερωτηθείς εάν το ηχητικό υλικό που δημοσιεύθηκε ήταν μονταρισμένο, ο πρωθυπουργός απάντησε: “Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια και να το αποδείξει η δικαιοσύνη αν είναι έτσι. Πιθανώς να είναι, αλλά δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι όλο το υλικό ακέραιο έφτασε στη Δικαιοσύνη. Δεν υπήρχε καμία κυβερνητική ανάμειξη. Δεν ξέρω τι έπαιξαν τα μέσα.” Χαρακτήρισε βαριά προσβλητικό να υποστηρίζει κανείς ότι μέλημα της κυβέρνησης ήταν να πειράξει τα ηχητικά. Υπενθύμισε δε ότι: “Τα πλήρη ηχητικά διέρρευσαν στα ΜΜΕ δυο μέρες μετά Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία τι ειπώθηκε.

Η συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Στα 4,9 δισ. ευρώ ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα...

Οικονομία

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αποφάσισε να μειώσει κατά 50 μονάδες, στο 4,75-5% τα επιτόκια βάσης, για πρώτη φορά από το 2020, ενώ...