Από τον σεφ Kenny Keung
ΥΛΙΚΑ
• 300 γρ. μεγάλες γαρίδες
• 10 γρ. κόκκινες πιπεριές
• 10 γρ. κίτρινες πιπεριές
• 10 γρ. κρεμμύδι
• 20 γρ. φρέσκο ανανά
• 200 γρ. καλαμποκάλευρο
• 400 γρ. φυτικό λάδι για τηγάνισμα
• 20 γρ. φράουλες
• 4 αβγά
Για τη σος
• 20 γρ. μαύρη ζάχαρη
• 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 20 ml ντομάτα κέτσαπ
• 5 ml worcestershire sauce
• ½ κουταλιά Η.P. sauce
• ½ κουταλιά O.K. sauce
• 4 ½ κουταλιές λευκό ξίδι
• λίγες σταγόνες Τabasco
• 10 γρ. δαμάσκηνα pickled
• 5 γρ. καλαμποκάλευρο και νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε ένα φρέσκο ανανά στη μέση και μ’ ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι τον καθαρίζετε από τη σάρκα του, για να δημιουργήσετε δύο μπολ. Κόβετε την ψίχα τού ανανά σε μικρούς κύβους και
τον αφήνετε παράμερα.
Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις αλατοπιπερώνετε.
Ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να φτάσει στους 150οC.
Κόβετε όλα τα λαχανικά σε κύβους.
Χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε μέσα το αλεύρι. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός. Βουτάτε μέσα τις γαρίδες και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 1 λεπτό. Βουτάτε επίσης τα λαχανικά στο χυλό και τα τηγανίζετε. Τα στραγγίζετε.
Ζεσταίνετε ένα wok και προσθέτετε 2 κουταλάκια λάδι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε την ντομάτα κέτσαπ, την worcestershire sauce, την Η.P. sauce, την O.K. sauce, το λευκό
ξίδι, λίγες σταγόνες Τabasco και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύετε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τότε προσθέτετε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύετε.
Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτετε τις ήδη τηγανισμένες γαρίδες και τα λαχανικά, ανακατεύετε για μισό λεπτό και σερβίρετε μέσα στον ανανά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!