Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γίδα με μακαρόνια από την Αλόννησο

Γίδα με μακαρόνια από την Αλόννησο


Μια πεντανόστιμη συνταγή από το Αιγαίο που οι ντόπιοι απολαμβάνουν με κρασί και καλή παρέα.

Βάζουμε το κρέας να βράσει με κρύο νερό και το ξαφρίζουμε επιμελώς. Το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.

Βάζουμε μια γάστρα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρέας. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον τοματοπολτό, τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό. Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες.

Προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και βράζουμε για 8-10΄ ανακατεύοντας μία-δύο φορές. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το κρέας να βράσει με κρύο νερό και το ξαφρίζουμε επιμελώς. Το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.

Βήμα 2

Βάζουμε μια γάστρα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρέας. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον τοματοπολτό, τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό. Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 4

Προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και βράζουμε για 8-10΄ ανακατεύοντας μία-δύο φορές. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διευθύνσεις email και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες 4.239 Βρετανών, Ευρωπαίων, Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών πολιτικών καθώς και Αμερικανών πολιτικών υπαλλήλων έχουν διαρρεύσει σε αγορές του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμερά burgers σε αφράτα ψωμάκια brioche, κλείνουν μέσα τους τις εμπνευσμένες handmade παρασκευές των αδελφών Κόκκαλη, που τρία χρόνια πριν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Maestro στο Mega, παίρνουμε μια γεύση από τα γυρίσματα της σειράς. Διαβάστε περισσότερα στο govastiletto.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ...