Ίσως υπάρχει ένατος πλανήτης κάπου στο ηλιακό μας σύστημα που περιμένει να τον ανακαλύψουμε και όχι δεν είναι ο Πλούτωνας.
Το Ηλιακό σύστημα μας σύστημα έχει οχτώ πλανήτες, ωστόσο οι αστρονόμοι έχουν αναπτύξει τη θεωρία ότι υπάρχει ένας ένατος που κρύβεται κάπου και δεν έχουμε καταφέρει να τον δούμε ακόμη.
Ο λόγος είναι απλός, το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο μακριά από τον ήλιο, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινός και ως εκ τούτου τα τρέχοντα τηλεσκόπια που έχουμε δεν θα είναι εφικτό να τον ανιχνεύσουν.
Ωστόσο ένα νέο που ετοιμάζεται να αρχίσει να κοιτάζει το Διάστημα από το 2025, θα μπορέσει να λύσει οριστικά το εν λόγω πρόβλημα. Ειδικοί αναφέρουν στο Live Science ότι το νέο τηλεσκόπιο Vera C. Rubin Observatory στη Χιλή θα βρει τον ένατο πλανήτη.
Ο Mike Brown αστρονόμος στο California Institute of Technology ανέφερε συγκεκριμένα, πως είναι δύσκολο να καταφέρουμε να εξηγήσουμε το ηλιακό σύστημα χωρίς έναν πλανήτη 9, αν και δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι υπάρχει.
Εκτός από τον Πλούτωνα, ο οποίος υποβιβάστηκε από πλανήτης σε νάνο πλανήτη το 2006, δεν έχουν βρεθεί άλλοι πλανήτες πέρα από τον Ποσειδώνα ή τη ζώνη Kuiper ένας τεράστιος δακτύλιος αστεροειδών, κομητών και νάνων πλανητών που περιφέρονται γύρω από τον ήλιο.
Το 2004, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο Sedna, ένας πιθανός νάνος πλανήτης πέρα από τη ζώνη, είχε μια παράξενη τροχιά γύρω από τον ήλιο που υποδήλωνε ότι μια άλλη μεγάλη μάζα τον έλκει βαρυτικά. Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι ένα παρόμοιο αντικείμενο στη ζώνη Kuiper είχε τροχιά παρόμοια με αυτή του Sedna και έκτοτε έχουν βρεθεί πλήθος άλλων παρόμοιων αντικειμένων.
Οι ερευνητές αναφέρουν πως έτρεξαν διάφορες προσομοιώσεις για να εξηγήσουν τις τροχιές, αλλά τίποτα δεν λειτουργούσε πέρα από τη θεωρία του πλανήτη 9.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!