Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Αυτές είναι οι εφαρμογές – «δολοφόνοι» της διάρκειας ζωής της μπαταρίας

Αυτές είναι οι εφαρμογές – «δολοφόνοι» της διάρκειας ζωής της μπαταρίας


Οι μπαταρίες των τηλεφώνων μοιάζουν να διαρκούν λίγες ώρες στην καλύτερη περίπτωση αυτές τις μέρες, και με τόσες πολλές εφαρμογές εν κινήσει ταυτόχρονα, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.

Ωστόσο, οι λάτρεις της τεχνολογίας στο Reddit μοιράστηκαν τις εφαρμογές iPhone που καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια στις συσκευές τους και είναι μάλλον εντυπωσιακό.

Σύμφωνα με τη LADbible  δεν θα πρέπει πλέον να συμβιβάζεστε με την κόκκινη μπάρα στο τηλέφωνό σας να σας κοιτάζει επίμονα, ενώ παλεύετε να φτάσετε σε απόσταση αναπνοής από έναν φορτιστή.

Ένας χρήστης του Reddit ισχυρίστηκε ότι ήταν η «εφαρμογή της κάμερας» και έγραψε: «Είναι το χειρότερο όταν βρίσκεστε έξω σε μια μεγάλη μέρα και τραβάτε πολλές φωτογραφίες και βίντεο, γι’ αυτό θέλω καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας».

Ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι ήταν η μουσική της Apple και το TikTok που έτρωγαν την ενέργειά τους, επειδή «λατρεύουν ένα καλό doom scroll όταν είμαι σπίτι πριν τον ύπνο».
Ενώ υπήρχαν πολλές άλλες εφαρμογές που θεωρήθηκαν ως η αιτία της μικρής διάρκειας ζωής της μπαταρίας, υπήρχε μία που οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να συμφωνούν ότι ήταν ο κύριος ένοχος.

Δεν είναι άλλη από το Facebook.

Πιθανότατα διαβάζετε αυτό το κείμενο αυτή τη στιγμή χάρη στην εφαρμογή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης… κάνω λάθος;

Ένας χρήστης του Redditor είπε: «Το Facebook είναι το πιο δημοφιλές μέσο που έχω δει ποτέ: «Θα έκανα μια εκπαιδευμένη εικασία και θα έλεγα ότι είναι τόσο το Facebook όσο και το Facebook Messenger.

«Αν κάποιος ξέρει πώς να περιορίσει τη χρήση της μπαταρίας από αυτές τις εφαρμογές όσο το δυνατόν περισσότερο, είμαι όλος αυτιά».
Ένας άλλος πρόσθεσε: «Πρέπει να πω ότι για μένα είναι η εφαρμογή του Facebook».

Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να κατεβάσουν το Facebook Lite, το οποίο χρησιμοποιεί λιγότερα δεδομένα και λειτουργίες.

Καθώς είναι διαθέσιμο μόνο για λήψη μέσω του Google Play Store, οι χρήστες iPhone θα πρέπει να χρησιμοποιούν το Facebook μέσω της έκδοσης του προγράμματος περιήγησης, και δεν είμαστε πια στο 2010 – δεν το κάνουμε αυτό πλέον.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να σταματήσετε το Facebook από το να καταστρέφει τη μακροζωία της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

Είναι με το να κόψετε τη δυνατότητα της εφαρμογής να ανανεώνεται συνεχώς στο παρασκήνιο, κάτι που καταναλώνει τα δεδομένα σας.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας κλικ στην επιλογή «Ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο», η οποία βρίσκεται στις «Ρυθμίσεις» σας στην ενότητα «Γενικά».
Δεν είναι μόνο η συνεχής ανανέωσή του που καταστρέφει τα δεδομένα σας, αλλά και η λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής για τα βίντεο. Αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί στην ίδια την εφαρμογή μέσω του μενού:

«Ρυθμίσεις και απόρρητο» > “Μέσα” > “Μέσα και επαφές” > “Αυτόματη αναπαραγωγή”.

Ή θα μπορούσατε απλώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις σας, οι οποίες είναι εξίσου εξαντλητικές από:

‘Ρυθμίσεις τηλεφώνου’> ‘Ειδοποιήσεις’.

Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη, μπορείτε στη συνέχεια να ελέγξετε τα δικαιώματά σας, ώστε άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε να μην επικοινωνούν με το Facebook στο παρασκήνιο.

Πηγαίνετε στην εφαρμογή Facebook, πατήστε το εικονίδιο του γραναζιού, επιλέξτε ‘Εφαρμογές και ιστότοποι’ στην ενότητα ‘Δικαιώματα’ και να ‘το’.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Μαγαζίνο

Το μάρμαρο, είναι ένα πολύ δημοφιλές οικοδομικό υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια, το οποίο εκτιμάται για την ομορφιά, το στυλ και την κομψότητά του...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό πενταθέσιο Ford Explorer ανοίγει το δρόμο για την έλευση μιας νέας σειράς τολμηρών, εμβληματικών EV της αμερικανικής...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...