Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Αυξημένες πωλήσεις για τη Μαλαματίνα

Αυξημένες πωλήσεις για τη Μαλαματίνα


Θετικό πρόσημο έφεραν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το 2023 τα οικονομικά μεγέθη της Οινοποιίας Μαλαματίνα, με τις πωλήσεις της εντός και εκτός ελληνικών συνόρων να «τρέχουν» με ταχύ ρυθμό και με το επενδυτικό της πλάνο να εξελίσσεται βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της οινοποιίας, ο κύκλος εργασιών της «έτρεξε» το 2023 με ρυθμό 34,36% και ανήλθε στα 9,73 εκατ. ευρώ, έναντι των 7,24 εκατ. ευρώ το 2022. Η οινοποιία διευκρινίζει ότι οι πωλήσεις της για το 2022 αφορούν περίοδο 10 μηνών, καθώς η δραστηριότητα της επιχείρησης πέρασε στον έλεγχο του Ομίλου Mantis από την 01/03/2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, στο τελευταίο 10μηνο πέρυσι, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2022, οι πωλήσεις του ομίλου εμφάνισαν θετική ποσοστιαία μεταβολή κατά 5% εντός της ελληνικής επικράτειας και κατά 35% στο εξωτερικό. «Οι πωλήσεις των νέων προϊόντων Φίλιωμα, 4 Άγγελοι, Μαγικό Κουτί, 2303 REZINE διπλασιάστηκαν το 2023 σε σύγκριση με το 2022», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν πέρυσι σε 1,43 εκατ. ευρώ (+46,45%) έναντι του 2022, ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, «της ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό, της επέκτασης του χαρτοφυλακίου της με νέες σειρές κρασιών, που κερδίζουν μερίδια αγοράς, αλλά και των επενδύσεων που βελτιώνουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα στην παραγωγή», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η Οινοποιία Μαλαματίνα τα τελευταία δύο χρόνια, υπό την καθοδήγηση του Όμιλου Mantis, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και ριζικής ανανέωσης και τα περσινά θετικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής που ακολουθείται και τις προοπτικές για περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη στο μέλλον», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Κεράνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει ότι η εταιρεία έχει θέσει ψηλά τον πήχη για το 2024 και υπογραμμίζει ότι στρατηγική προτεραιότητα παραμένει η επέκταση του χαρτοφυλακίου της οινοποιίας με νέα, καινοτόμα προϊόντα, αλλά και τη διαρκή ισχυροποίηση των μεριδίων της αγοράς, που έχουν κατακτηθεί.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επισημαίνει ότι εξωστρέφεια και επενδύσεις παραμένουν ψηλά στην ατζέντα της οινοποιίας και στο πεδίο της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, γνωστοποιεί ότι στα άμεσα σχέδια για το 2024 περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- «η συνέχιση των επενδύσεων για αναβάθμιση και ανάπτυξη των Οινοποιείων της στον Φάρο Χαλκίδας και στην Ασωπία, κοντά στη Θήβα, με νέο σύγχρονο εξοπλισμό».

Επιπλέον, όπως προσθέτει, παραμένει στα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας ο εκσυγχρονισμός της γραμμής εμφιάλωσης , ώστε «το εμφιαλωτήριο της Οινοποιίας να διατηρήσει τη θέση του ως εκείνο με την μεγαλύτερη δυναμικότητα στο χώρο των Βαλκανίων», υπογραμμίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η Tupperware Brands Corporation με μια ομάδα των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένων των Stonehill Capital Management Partners και Alden Global Capital,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης KOVE FACTORY RACING TEAM WSBK-SSP 300 Jerez 2024 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η Kove Racing Team έγραψε ιστορία στον τελευταίο γύρο του WSBK-SSP300...

Πολιτική

Σκηνικό σύγκρουσης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά στήνεται τα τελευταία 24ωρα στη ΝΔ, μετά και τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή...

Αθλητικά

Στην απώλεια του πατέρα της, Αίαντα Μανθόπουλου, σε σχέση με την παρουσία της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα...