Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ατζέμ πιλάφι με σουπιές | cantina.protothema.gr

Ατζέμ πιλάφι με σουπιές | cantina.protothema.gr


Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.

Ρίχνουμε τον πελτέ, την κανέλα, το γαρίφαλο και τον άνηθο και συνεχίζουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό και προσθέτουμε τις σουπιές, τις σταφίδες και 2 φλιτζ. νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10΄.

Προσθέτουμε το ρύζι και το κουκουνάρι, τον χυμό λεμονιού, 1,5 φλιτζάνι ακόμα νερό και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μισοσκεπασμένο μέχρι να πιει το νερό του.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ραντίζουμε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφήνουμε να τραβήξει για 10΄ και σερβίρουμε.

Συνταγές: Φάνης Μαϊκαντής, Γρηγόρης Χέλμης — Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photograph

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τον πελτέ, την κανέλα, το γαρίφαλο και τον άνηθο και συνεχίζουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό και προσθέτουμε τις σουπιές, τις σταφίδες και 2 φλιτζ. νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10΄.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ρύζι και το κουκουνάρι, τον χυμό λεμονιού, 1,5 φλιτζάνι ακόμα νερό και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μισοσκεπασμένο μέχρι να πιει το νερό του.

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ραντίζουμε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφήνουμε να τραβήξει για 10΄ και σερβίρουμε.

Συνταγές: Φάνης Μαϊκαντής, Γρηγόρης Χέλμης — Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photograph

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν, από ρωσική επίθεση με drones που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ στην πόλη Χλούκιβ της περιφέρειας Σούμι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Volker Türk, με τον οποίο συνομίλησαν για τη σημασία...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αργυρούπολη, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις σκέψεις του ενώπιον του κοινού, απευθυνόμενος σε εκείνους που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Με αφετηρία τις γλυκές αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων, δίπλα στις γιαγιάδες τους, στο χωριό, που με τόση γνώση και μεράκι αξιοποιούσαν τους αρωματικούς...