Ιδανικό για το τραπέζι της Κυριακής το αρνί με πατάτες στη γάστρα αποτελεί μία σταθερή γαστρονομική πρόταση για τους φίλους των κρεατοφαγικών συναντήσεων.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας, το λαδώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε καλά.
Βήμα 2
Βάζουμε σε μια γάστρα τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε πάνω τους το αρνί.
Βήμα 3
Χτυπάμε τη μουστάρδα με τον χυμό λεμονιών και με το μείγμα περιχύνουμε το κρέας. Προσθέτουμε 200 ml νερό στη γάστρα και κλείνουμε με το καπάκι. Ψήνουμε το αρνί στον φούρνο για 1 ώρα και 30΄. Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 30΄μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας. Σερβίρουμε αμέσως.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!