Την καθαρόπιτα μου την έμαθε η Γιάννα, η μαμά του κολλητού μου φίλου στο σχολείο του Γιώργου. Είχαμε περάσει κάποια καλοκαίρια στο χωριό τους το Μονολίθι στα Ιωάννινα και εκεί την φτιάχνουν συνέχεια οπότε την τρώγαμε για πρωϊνό, μεσημεριανό και βραδινό. Λογικό, γιατί είναι υπέροχη, τραγανή στις άκρες και ζουμερή στο κέντρο, πανεύκολη να την φτιάξεις και πολύ χορταστική. Εγώ σήμερα φτιάχνω την καθαρόπιτα ή την αλευρόπιτα αλλιώς, χωρίς την φέτα, αλλά με πολλά μυρωδικά και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις καθαρόπιτες που έτρωγα στο χέρι τα καλοκαίρια μου, εκείνες τις διάσημες από τα Ζαγοροχώρια. Αντιθέτως είναι ακόμα πιο αρωματική, νόστιμη και μπορείς να φας κυριολεκτικά όλο το ταψί. Προτελευταία #TimoulaSyntagoula με μία συνταγή που αγαπώ πολύ.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τη δική σου αλευρόπιτα ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Συνταγή
Αλευρόπιτα ή καθαρόπιτα με μυρωδικά
- Μερίδες: 6-8
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 45-50 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
- Σκεύος: 30×40 εκ. ταψί φούρνου
- Φυλάσσουμε την αλευρόπιτα καλυμμένη σε θερμοκρασία δωματίου για 2 μέρες.
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 450 ml νερό
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, 1 κ.γλ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
2) Ανακατεύουμε το νερό με το ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα και πριν ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
3) Μεταφέρουμε το μείγμα σε πολύ καλά λαδωμένο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα. Θέλουμε η πίτα μας να είναι λεπτή, λιγότερο από ένα δάχτυλο. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα για 45-50 λεπτά.
4) Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!