Τώρα την άνοιξη που οι αγκινάρες είναι στα καλύτερά τους, μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε τις πιο φρέσκες και τις μαγειρεύουμε με τον πιο απλό και αρωματικό τρόπο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε βάλει τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, για να παραμείνουν άσπρες.
Βήμα 2
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄ μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες, ανακατεύουμε μερικές φορές και συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄-35΄. Φροντίζουμε το φαγητό να έχει μείνει με το λάδι του και λίγο μελωμένο ζουμάκι. Προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.
Styling: Elena Jeffrey, food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!