Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αγκινάρες με κουκιά | cantina.protothema.gr

Αγκινάρες με κουκιά | cantina.protothema.gr


Οι φρέσκιες και δροσερές γεύσεις της ελληνικής υπαίθρου υποδέχονται νόστιμα και θρεπτικά το καλοκαιρινό τραπέζι συνδυάζοντας στο ίδιο πιάτο τρυφερές αγκινάρες, κουκιά και λαχανικά εποχής.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τον χυμό των λεμονιών και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε στα 4, αν είναι μικρές, τις κόβουμε στα 2, και τις βάζουμε αμέσως στο αλευρόνερο με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

 

Κατόπιν ανοίγουμε τους λοβούς από τα κουκιά και βγάζουμε τους σπόρους σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα ανακατεύουμε για να γυαλίσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τις αγκινάρες καλά στραγγισμένες, τα κουκιά, την πατάτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αχνίζουμε όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό να τα σκεπάσει και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Μόλις πάρουν 1-2 βράσεις χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

 

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τον χυμό των λεμονιών και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε στα 4, αν είναι μικρές, τις κόβουμε στα 2, και τις βάζουμε αμέσως στο αλευρόνερο με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

 

Βήμα 2

Κατόπιν ανοίγουμε τους λοβούς από τα κουκιά και βγάζουμε τους σπόρους σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα ανακατεύουμε για να γυαλίσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις αγκινάρες καλά στραγγισμένες, τα κουκιά, την πατάτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αχνίζουμε όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό να τα σκεπάσει και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Βήμα 4

Μόλις πάρουν 1-2 βράσεις χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

 

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διευθύνσεις email και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες 4.239 Βρετανών, Ευρωπαίων, Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών πολιτικών καθώς και Αμερικανών πολιτικών υπαλλήλων έχουν διαρρεύσει σε αγορές του...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η Yamaha Μοτοδυναμική συγχαίρει τους Αθλητές Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο και Αλέξανδρο Παπαγεωργίου για τα Πρωταθλήματα που κατέκτησαν στους αγώνες...