Οι φρέσκιες και δροσερές γεύσεις της ελληνικής υπαίθρου υποδέχονται νόστιμα και θρεπτικά το καλοκαιρινό τραπέζι συνδυάζοντας στο ίδιο πιάτο τρυφερές αγκινάρες, κουκιά και λαχανικά εποχής.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τον χυμό των λεμονιών και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε στα 4, αν είναι μικρές, τις κόβουμε στα 2, και τις βάζουμε αμέσως στο αλευρόνερο με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Βήμα 2
Κατόπιν ανοίγουμε τους λοβούς από τα κουκιά και βγάζουμε τους σπόρους σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα ανακατεύουμε για να γυαλίσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τις αγκινάρες καλά στραγγισμένες, τα κουκιά, την πατάτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αχνίζουμε όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό να τα σκεπάσει και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Βήμα 4
Μόλις πάρουν 1-2 βράσεις χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!