Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Τσιζκέικ με αναρή και μέλι



ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

1 φλ. μπισκότα (περίπου 8 μπισκότα) τύπου Digestive θρυμματισμένα

1 φλ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα, 2 κουταλιές μαλακή καστανή ζάχαρη

70 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το τσιζκέικ:

400 γρ. αναρή, ανάλατη

500 γρ. τυρί κρέμα

¾  φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

¼  φλ. + 1 κουταλιά μέλι

1 φλ. ξινή κρέμα (Sour Cream)

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

4 μεγάλα αβγά.

Για το σερβίρισμα:

Φράουλες ή άλλα μούρα

Φρέσκα φύλλα δυόσμου

Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Θα χρειαστείτε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ. με αφαιρούμενα τοιχώματα. Βουτυρώνετε τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού και ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα. Βάζετε 3 μεγάλα, τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο το ένα πάνω στο άλλο. Ακουμπάτε το ταψί στη μέση. Διπλώνετε το αλουμινόχαρτο προς τα πάνω, έτσι ώστε να δημιουργήσετε έξτρα βάση και τοιχώματα στο ταψί σας. Αυτό το κάνετε γιατί θα ψήσετε το τσιζκέικ σας σε «μπεν-μαρί» και το νερό δεν πρέπει να διαπεράσει το ταψί.

Φτιάχνετε τη βάση: Αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε με σπάτουλα ώστε το βούτυρο να πάει παντού. Απλώνετε το μίγμα στη βάση του ταψιού σας πιέζοντάς το με τη σπάτουλα ώστε να καλύψετε όλη τη βάση. Ψήνετε για 10 λεπτά. Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο θα είναι μαλακή, αλλά θα σκληρύνει ενώ κρυώνει.

Φτιάχνετε το τσιζκέικ: Βάζετε στον κάδο ενός μπλέντερ ή food processor όλα τα υλικά για το τσιζκέικ. Αλέθετε σε δυνατή ταχύτητα.

Περιχύνετε προσεκτικά το μίγμα του τσιζκέικ πάνω στη βάση. Βάζετε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο και προσθέτετε νερό που κοχλάζει, το οποίο να φτάνει ως τη μέση περίπου του ταψιού με το τσιζκέικ. Ψήνετε για 1 ώρα.

Βγάζετε τα ταψιά από το φούρνο. Βάζετε το ταψί με το τσιζκέικ σε μια πετσέτα. Αφήνετε το τσιζκέικ να κρυώσει στο ταψί του μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ακολούθως, το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες πριν να το σερβίρετε.

Για να σερβίρετε βγάζετε πρώτα τα τοιχώματα του ταψιού. Αφαιρείτε την αντικολλητική λαδόκολλα από τα τοιχώματα. Ακολούθως, το σηκώνετε με μια μεγάλη σπάτουλα και αφαιρείτε προσεκτικά την αντικολλητική λαδόκολλα από τη βάση του. Μεταφέρετε το τσιζκέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με φράουλες και αν θέλετε με ζάχαρη άχνη.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Οικονομία

Πάνω από 2 εκατομμύρια είναι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία απειλούνται με κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων, κινητών και ακίνητων περιουσιακών...

Πολιτική

Διαδέχονται η μια την άλλη οι αποκαλύψεις για την…απόβαση των Αλβανών στο Γαλάτσι λόγω της έλευσης του Έντι Ράμα Νέα ντοκουμέντα για την…απόβαση Αλβανών...

Οικονομία

«Δεν μπορούμε να πάμε σε μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, διότι δεν θα πέσουν οι τιμές των τροφίμων. Δεν είναι μόνιμη αυτή η μείωση,...

Ροή ειδήσεων

Το χρηματιστηριακό ράλι που ξεκίνησε πριν έναν μήνα έχει «τραπεζική σφραγίδα». Τα καλά αποτελέσματα των τραπεζών, η ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές, οι αναβαθμίσεις από...