Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Τσιζκέικ με αναρή και μέλι

Τσιζκέικ με αναρή και μέλι



Τσιζκέικ με αναρή και μέλι

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

1 φλ. μπισκότα (περίπου 8 μπισκότα) τύπου Digestive θρυμματισμένα

1 φλ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα, 2 κουταλιές μαλακή καστανή ζάχαρη

70 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το τσιζκέικ:

400 γρ. αναρή, ανάλατη

500 γρ. τυρί κρέμα

¾  φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

¼  φλ. + 1 κουταλιά μέλι

1 φλ. ξινή κρέμα (Sour Cream)

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

4 μεγάλα αβγά.

Για το σερβίρισμα:

Φράουλες ή άλλα μούρα

Φρέσκα φύλλα δυόσμου

Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Θα χρειαστείτε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ. με αφαιρούμενα τοιχώματα. Βουτυρώνετε τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού και ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα. Βάζετε 3 μεγάλα, τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο το ένα πάνω στο άλλο. Ακουμπάτε το ταψί στη μέση. Διπλώνετε το αλουμινόχαρτο προς τα πάνω, έτσι ώστε να δημιουργήσετε έξτρα βάση και τοιχώματα στο ταψί σας. Αυτό το κάνετε γιατί θα ψήσετε το τσιζκέικ σας σε «μπεν-μαρί» και το νερό δεν πρέπει να διαπεράσει το ταψί.

Φτιάχνετε τη βάση: Αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε με σπάτουλα ώστε το βούτυρο να πάει παντού. Απλώνετε το μίγμα στη βάση του ταψιού σας πιέζοντάς το με τη σπάτουλα ώστε να καλύψετε όλη τη βάση. Ψήνετε για 10 λεπτά. Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο θα είναι μαλακή, αλλά θα σκληρύνει ενώ κρυώνει.

Φτιάχνετε το τσιζκέικ: Βάζετε στον κάδο ενός μπλέντερ ή food processor όλα τα υλικά για το τσιζκέικ. Αλέθετε σε δυνατή ταχύτητα.

Περιχύνετε προσεκτικά το μίγμα του τσιζκέικ πάνω στη βάση. Βάζετε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο και προσθέτετε νερό που κοχλάζει, το οποίο να φτάνει ως τη μέση περίπου του ταψιού με το τσιζκέικ. Ψήνετε για 1 ώρα.

Βγάζετε τα ταψιά από το φούρνο. Βάζετε το ταψί με το τσιζκέικ σε μια πετσέτα. Αφήνετε το τσιζκέικ να κρυώσει στο ταψί του μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ακολούθως, το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες πριν να το σερβίρετε.

Για να σερβίρετε βγάζετε πρώτα τα τοιχώματα του ταψιού. Αφαιρείτε την αντικολλητική λαδόκολλα από τα τοιχώματα. Ακολούθως, το σηκώνετε με μια μεγάλη σπάτουλα και αφαιρείτε προσεκτικά την αντικολλητική λαδόκολλα από τη βάση του. Μεταφέρετε το τσιζκέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με φράουλες και αν θέλετε με ζάχαρη άχνη.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνταγές

Αυτή την Κυριακή στο CANTINA magazine που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ: 2 καλοκαιρινές εκδόσεις, 360 σελίδες, 400 φωτογραφίες.Με δύο πολύτιμες εκδόσεις κυκλοφορεί το Cantina...

Μusic

Label & copyright: Tea Tairovic & T Music, ℗ & © 2024. All rights reserved. Ulaznice za koncert “Neka gori Balkan” Štark Arena …...

Μαγαζίνο

Με μια δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Στους κήπους...

Συνταγές

Μουσική : Ελένη Μπελιμπασάκη Στίχοι : Γιάννης Ξηρομερίτης Ερμηνεία : Σπύρος Ταλαδιανός Studio : Earth sound studio Video … source