Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπρόκολο: Πόσα λεπτά βράσιμο χρειάζεται για να απογειώσετε τη γεύση του

Μπρόκολο: Πόσα λεπτά βράσιμο χρειάζεται για να απογειώσετε τη γεύση του


Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο εύκολα και υγιεινά συνοδευτικά για κάθε γεύμα. Είναι διαθέσιμο σχεδόν όλο τον χειμώνα και πέρα από το ότι μαγειρεύεται πανεύκολα, είναι γεμάτο γεύση. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το ετοιμάσετε, αλλά το βράσιμο είναι από τους πιο απλούς. Αποτέλεσμα; Καταπράσινα φουντάκια, που μπορείτε να απολαύσετε σκέτα ή να τα συνοδέψετε με βούτυρο, τυρί, σκόρδο, ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Γνωρίζετε όμως ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το βράσετε ώστε να μην αλλοιωθεί η γεύση και η υφή του;

Ο σωστός χρόνος βρασμού

Για μεσαίου μεγέθους φουντάκια μπρόκολου, χρειάζονται περίπου 2-3 λεπτά σε βραστό νερό. Αν τα κομμάτια είναι μεγαλύτερα, ίσως χρειαστείτε 30 δευτερόλεπτα επιπλέον, ενώ τα μικρότερα κομμάτια θα είναι έτοιμα σε λιγότερο από 2 λεπτά. Το μπρόκολο είναι έτοιμο όταν έχει το ζωηρό, πράσινο χρώμα και τραγανή υφή. Αν θέλετε να γίνει πιο μαλακό, αφήστε το για ακόμα 30 δευτερόλεπτα. Αν το δείτε να κιτρινίζει και να γίνεται μαλακό και λασπωμένο, τότε έχει βράσει υπερβολικά με αποτέλεσμα να αποκτήσει πικρή και βαριά γεύση.

Πώς να μαγειρέψετε τα κοτσάνια

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τα κοτσάνια, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βράστε τα για περίπου 2 λεπτά πριν προσθέσετε τα φουντάκια. Τα κοτσάνια χρειάζονται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από τα φουντάκια, γι’ αυτό ξεκινάμε με αυτά. Αφού βράσουν τα κοτσάνια για 2 λεπτά, ρίξτε και τα φουντάκια και βράστε για άλλα 2-3 λεπτά προσέχοντας να μην παραβράσουν. Όπως και τα φουντάκια, τα κοτσάνια θα είναι έτοιμα εφόσον είναι μαγειρεμένα αλλά διατηρούν παράλληλα το ζωηρό πράσινο χρώμα και την τραγανότητά τους

Πώς να βράσετε σωστά το μπρόκολο βήμα-βήμα

Το τέλειο βρασμένο μπρόκολο πρέπει να έχει πράσινο χρώμα και να είναι τραγανό αλλά παράλληλα μαλακό. Για νόστιμο αποτέλεσμα ακολουθείστε τα παρακάτω απλά βήματα:
Πλύντε το μπρόκολο καλά και στεγνώστε το.
– Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
– Στο μεταξύ, κόψτε τα φουντάκια του μπρόκολου σε μεσαία κομμάτια, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κοτσάνια αν θέλετε)
– Μόλις βράσει το νερό, ρίξτε τα φουντάκια και αφήστε τα να βράσουν για 2-3 λεπτά χωρίς καπάκι. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν το χρώμα τους είναι ακόμα φωτεινό και πράσινο και η υφή τους τραγανή, αλλά όχι σκληρή.
– Στραγγίστε το μπρόκολο και σερβίρετε το με αλάτι, χυμό λεμονιού ή τυρί.

Το άρθρο της εβδομάδας


Beef,Burger,Is,A,Type,Of,Sandwich,Dish,That,Is

ΕΞΟΔΟΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Temu είναι συνηθισμένη σε κατηγορίες οι οποίες από την εμφάνισή της πέφτουν βροχή. Ήδη στις αρχές του 2024, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παιχνιδιών εντόπισε κινδύνους...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν χθες δώδεκα άτομα, έξι Έλληνες και έξι Ρουμάνοι, στο Αιτωλικό για κλοπή βρώσιμων ελιών. Για την υπόθεση εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση η αστυνομία. Η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Που επικεντρώνονται οι δημοσκοπικές πιέσεις για τη ΝΔ. Οι επιτελείς της κυβέρνησης αγωνιούν να περάσουν «θετικό» μήνυμα και να αλλάξουν την ατζέντα. Την ώρα...