Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ύπατος αρμοστής της ΕΕ για την Άμυνα με συστατικές επιστολές Ερντογάν-Ζελένσκι

Ύπατος αρμοστής της ΕΕ για την Άμυνα με συστατικές επιστολές Ερντογάν-Ζελένσκι


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο πολιτικής αποδράσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία αμέσως μετά τις ευρωεκλογές με βασικό προορισμό τις Βρυξέλλες και την ηγετική ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει εφεδρικό σχέδιο Β σε περίπτωση που η φιλοδοξία του αυτή για λόγους ανεξαρτήτως της θελήσεως του, δεν ευοδωθεί.

Ακόμη και στενοί του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίοι στην αρχή διέψευδαν κατηγορηματικώς την πιθανότητα μετάβασης του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες τώρα σε κατ ιδίαν συνομιλίες τους δεν αποκλείουν με χιούμορ να… απαγάγουν οι Ευρωπαίοι φίλοι του τον μαγεμένο από τις σειρήνες των Βρυξελλών πρωθυπουργό.

Οι διεργασίες στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την συγκρότηση μιας νέας πλειοψηφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την συμμετοχή και των υπερσυντηρητικών πολιτικών ρευμάτων που εκπροσωπούν η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζώρτζια Μελόνι και η υποψήφια Πρόεδρος της Γαλλίας Μαρίν Λε Πέν (η οποία διέρρηξε τις σχέσεις της με το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα AFD διαγράφοντας το από την ομάδα της)  βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρατηρούν καθ όλη την διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ ότι:

  • το κεντρικό τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ και του κυρίου Μητσοτάκη περιέχει έναν προσεκτικό απολογισμό του κυβερνητικού έργου και του ιδίου την τελευταία πενταετία 2019 – 2024 ενώ οι υπαινικτικές φράσεις που εκφωνεί ο ίδιος ( «δύναμη στην Ευρώπη σημαίνει δύναμη και στην Ελλάδα», «ερχόμαστε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», «εδώ θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις») θα μπορούσαν να περιγράφουν και τον εαυτό του. Τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Ειδικώς το «πιο κοντά στην Ευρώπη».
  • Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αρνείται να απαντήσει στις συνεντεύξεις του αν θα οδηγήσει την ΝΔ στις προσεχείς εθνικές εκλογές υπό την ηγεσία του με το λογικοφανές επιχείρημα ότι θα ήταν αλαζονικό να αναγγείλει από τώρα ότι θα διεκδικήσει τρίτη θητεία. Σε μια τοποθέτηση που έκανε μάλιστα προσφάτως για τις σκέψεις του να αλλάξει το εκλογικό σύστημα ανάδειξης ευρωβουλευτών και να προκρίνει το μικτό σύστημα σταυρού λίστας ένιωσε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι θα το εφαρμόσει στις προσεχείς ευρωεκλογές «εφόσον είναι στην αρμοδιότητα μου».
  • Με την συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ έθεσε για πρώτη φορά με ένταση προ δύο εβδομάδων το ζήτημα της δημιουργίας νέου αμυντικού ταμείου και κατασκευής συστήματος αεράμυνας της Ευρώπης υπό την μορφή αντιπυραυλικής ασπίδας (Θόλου κατά τα πρότυπα του Ισραήλ) την οποία εξειδίκευσε από κοινού γραπτώς με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας κύριο Τούσκ με επιστολή που απηύθυνε προς την Πρόεδρο της Κομμισσιόν κυρία φον ντερ Λάυεν.
  • με την αποστολή του ειδικού απεσταλμένου στην Ουκρανία Σπύρου Λαμπρίδη για να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση Ζελένσκι την διμερή συμφωνία ασφαλείας ακόμη και την αποστολή ελληνικών πυραύλων «Πάτριοτ» και «S300», θέτει μεν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα και την άμυνα της χώρας αλλά ενισχύει στις Βρυξέλλες το προφίλ του ηγέτη που τηρεί πιστά και χωρίς αμφισβήτηση την συμμαχική πολιτική για τον πόλεμο. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η εκ μέρους του άσκηση κριτικής προς τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την στάση του σχετικά με το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου.
  • η όλη στάση του στις κατά μόνας διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο Ερντογάν οδηγεί σε εθνική συνθηκολόγηση με ανυπολόγιστες εθνικές προεκτάσεις αλλά  αναγκάζει τους Τούρκους να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις σχεδίασαν να διατυπώσουν προς ευρωπαϊκές χώρες για την αξιοποίηση του κυρίου Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκή θέση. Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός από την μεταπολίτευση, ο οποίος κάθισε στο τραπέζι διμερούς απευθείας διαλόγου με Τούρκο ηγέτη χωρίς την συμμετοχή Υπουργών και διπλωματών και του επέτρεψε να εγείρει ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ως προαπαιτούμενο για τον υπολογισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης και την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα άφησε τον Ερντογάν να του πει ότι για να υπολογιστεί η ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη πρέπει να διασαφηνιστεί ποιες βραχονησίδες ανήκουν στην Ελλάδα και ποιες ανήκουν στις κατά τη τουρκική άποψη «γκρίζες ζώνες»! Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που άφησε τον κύριο Ερντογάν να θέσει θέμα «τουρκικής μειονότητας» όχι μόνο στην Θράκη αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Θεσσαλονίκη! Ούτε ο Κώστας Σημίτης δεν επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο κατά την διάρκεια του διμερούς ελληνοτουρκικού διαλόγου κορυφής σε επίπεδο ηγετών. Μέχρι τις διερευνητικές επαφές «επέτρεπε» να τίθενται αυτά τα θέματα.

Είναι απολύτως προφανές μετά ταύτα ότι ο κύριος Πρωθυπουργός επιθυμεί να διεκδικήσει ευρωπαϊκό αξίωμα με συστατικές επιστολές Ζελένσκι, Ερντογάν, φον ντερ Λάυεν και ΗΠΑ. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από το ευρωπαϊκό ιερατείο το σενάριο που εξετάζεται τώρα, (χωρίς να έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς τα παλαιότερα περί Κομμισσιόν και Ευρωπαικού Συμβουλίου) είναι να «σπάσει» το χαρτοφυλάκιο του Ζοζέ Μπορέλ στα δύο. Ένα για την εξωτερική πολιτική και ένα για την Άμυνα. Έτσι θα αρθούν και οι πάγιες αντιρρήσεις των Τούρκων να αναλάβει οιοσδήποτε Έλλην, όσο οπαδός του «κατευνασμού» και του ρεαλισμού κι αν είναι, αξίωμα σχετικό με την εξωτερική πολιτική της Ένωσης.

Για να ευοδωθεί το σχέδιο αυτό απαιτείται όμως συστατική επιστολή και από τον ελληνικό λαό. Ο πρωθυπουργός όπως έχει δείξει με τις δημόσιες δηλώσεις του δεν διστάζει να θέτει ασυνήθιστα υψηλά στόχους και για το ποσοστό της ΝΔ στις προσεχείς ευρωεκλογές και για τον αριθμό των ευρωβουλευτών που θέλει να εκλέξει (9). Το πράττει διότι θέλει να τοποθετηθεί στην ευρωπαϊκή σκακιέρα ως ο ηγέτης του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην οικογένεια του ΕΛΚ σε συνθήκες φθοράς και πολιτικής υποχώρησης αυτής της ευρωομάδας.

Η αυξημένη ευρωπαϊκή κινητικότητα του κυρίου Πρωθυπουργού έχει ανοίξει την όρεξη των Υπουργών και των συνεργατών του που διεκδικούν να τον ακολουθήσουν στις Βρυξέλλες. Πλην του νυν Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά φιλοδοξία να καταλάβουν την ελληνική θέση του Επιτρόπου στο Κολλέγιο έχουν εκφράσει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης που μάλλον δεν θα ήθελε να υπογράψει τον ελληνοτουρκικό συμβιβασμό -συνθηκολόγηση, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο τέως Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου. Ενώ ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου Δημήτρης Τσιόδρας τα δίνει όλα για να εκλεγεί, με την βοήθεια Υπουργών και του κομματικού μηχανισμού, ευρωβουλευτής.

Η κινητικότης στα ελληνοτουρκικά έχει αναγκάσει επίσης δελφίνους του κυρίου Μητσοτάκη όπως ο Νίκος Δένδιας να λαμβάνουν καθημερινά τεράστιες αποστάσεις ασφαλείας από τα τεκταινόμενα στο παρασκήνιο γιατί δεν θέλουν να βρεθούν προ τετελεσμένων με το πιστόλι της εθνικής συνθηκολόγησης στον κρόταφο σε περίπτωση που οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Εννοείται βεβαίως ότι σε περίπτωση που η ΝΔ εκλέξει νέο αρχηγό και πρωθυπουργό σε περίπτωση ευρωπαϊκής προαγωγής του κυρίου Μητσοτάκη, όποιος και αν είναι αυτός, η Ελλάς θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το αργότερο τον Ιούνιο του 2025. Ουδείς θέλει να κυβερνά για πολύ άνευ λαϊκής ετυμηγορίας. Τελευταίο αλλά όχι έλασσον.

Κέντρα προσκείμενα προς τον κύριο Μητσοτάκη υποστηρίζουν την θεωρία ότι σε περίπτωση που το ευρωπαϊκό όνειρο ναυαγήσει, ο κύριος Μητσοτάκης έχει εφεδρικό σχέδιο που τον θωρακίζει νομικά και τον καθιστά ντε φάκτο «πατερούλη» της κεντροδεξιάς:

Να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακόμη και με 151 ψήφους. Γι αυτό άλλαξε και το Σύνταγμα. Για να έχει επιλογές για τον εαυτό του αν κρίνει ότι τρίζει ο συσχετισμός δυνάμεων πολιτικών και επιχειρηματικών που τον έφερε στην εξουσία.

Το πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι όλα αυτά η ίδια η ζωή θα το δείξει. Για την ώρα ο πρωθυπουργός καλείται να αυξήσει την συσπείρωση των οπαδών της ΝΔ, η οποία ανεβοκατεβαίνει και την περασμένη Πέμπτη ήταν λίγο πάνω από το 70%….

«Ενταφίασαν» τα θαλάσσια πάρκα – Είχαν απευθείας διάλογο για τις «γκρίζες ζώνες» 

Η «EτΚ» αποκαλύπτει το περιεχόμενο των συνομιλιών Μητσοτάκη-Ἐρντογάν στην Άγκυρα – Οι Τούρκοι α) απαιτούν να διατηρήσουμε τα χωρικά ύδατα στα 6 μίλια και με αυτά να υπολογιστεί η υφαλοκρηπίδα, β) προαπαιτούμενο για τον υπολογισμό των χωρικών υδάτων το ποια νησιά και ποιες βραχονησίδες μας ανήκουν!

Μπορεί επισήμως η Κυβέρνησις να επιμένει ότι δεν έχουν ακόμη τεθεί τα δύσκολα θέματα στις συνομιλίες με την Τουρκία, η «ΕτΚ» όμως γνωρίζει ότι η συζήτησις για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών όχι μόνο έχει ξεκινήσει αλλά η Άγκυρα επιμένει να θέτει θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών, νησίδων και βραχονησίδων.

Πρόκειται φυσικά για μια πάγια πολιτική της Άγκυρας, η οποία ουδόλως έχει ατονήσει λόγω του συνεχιζόμενου ελληνοτουρκικού διαλόγου και των πολυδιαφημισμένων ήρεμων νερών στο Αιγαίο. Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η διατήρησις με διμερή συμφωνία των χωρικών υδάτων στα 6 ναυτικά μίλια, γεγονός που αποτελεί υποχώρηση της Ελλάδος από το αναφαίρετο δικαίωμα της να επεκταθεί στα 12 μίλια, την ώρα που η Άγκυρα δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την αμφισβήτηση της κυριαρχίας νησιών του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία συνδέει το θέμα υπολογισμού της ελληνικής αιγιαλίτιδος ζώνης με το ποια νησιά και βραχονησίδες ανήκουν στην Ελλάδα, γιατί, ως γνωστόν, αυτά δεν έχουν μεν ΑΟΖ αλλά έχουν χωρικά ύδατα. Και υποστηρίζει επιδεικτικά ότι ο υπολογισμός είναι δύσκολος, αν δεν γνωρίζει τι ακριβώς μας ανήκει…

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 ο τότε υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ είχε δώσει στην δημοσιότητα χάρτες, οι οποίοι παρουσίαζαν με έντονο μπλε χρώμα δεκάδες νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, που η Τουρκία χαρακτηρίζει «αμφισβητουμένης κυριαρχίας». Ο Ακάρ είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι η Τουρκία διεκδικεί κυριαρχία νησιών, νησίδων και βραχονησίδων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα νησιά αυτά δεν αναφέρονται ονομαστικώς στην Συνθήκη της Λωζάννης ούτε στην Συμφωνία των Παρισίων, άρα η κυριαρχία τους δεν είναι δεδομένη!

Το αφήγημα της Τουρκίας για «αμφισβητούμενα» νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος κωδικοποιείται στον όρο «EGAYDAAK», αρκτικόλεξο της φράσεως «Egemenligi Anlasmalarla Yunanistan’a Devredilmemis Ada Adacιkve Kayalιklar» («νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες»). Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, η λίστα αυτή περιλαμβάνει 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Θρακικό, Αιγαίο, Κρητικό και Λιβυκό Πέλαγος. Στην λίστα ΕGAYDAAK περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Σύμπλεγμα Ζουράφας, το Σύμπλεγμα Οινουσσών, το Σύμπλεγμα νησιών Φούρνοι, το Σύμπλεγμα νησιών Αρκοί, το Σύμπλεγμα νησιών Φαρμακονησίου όπως και της Νισύρου και της Ν.Α. Αστυπάλαιας, καθώς και το Σύμπλεγμα νησιών Β.Δ. Καρπάθου.

Η θεωρία των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο Πέλαγος τέθηκε για πρώτη φορά μετά το 1996 και την κρίση στις βραχονησίδες Ίμια, όταν η Τουρκία με διπλωματική διακοίνωση προς την Ελλάδα μίλησε ευθέως για έναν απροσδιόριστο αριθμό νησιών, για τα οποία δεν υπάρχει ξεκάθαρο νομικό καθεστώς. Ένα χρόνο νωρίτερα (8/6/1995) είχε προηγηθεί το περιβόητο casus belli, σε περίπτωση που η Ελλάδα προχωρούσε στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

Για «συμβιβασμό» στα «αλληλένδετα θέματα» ομίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα. «Θα αναζητήσουμε κοινό έδαφος για συμβιβασμό σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος», υπάρχει «νέα σελίδα στις σχέσεις μας. Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενώ επεσήμανε με νόημα: «Χαιρόμαστε που οι επαφές μας με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο του Δικαίου της γειτονίας χωρίς την παρέμβαση τρίτων».

Αναφερόμενος στο «Δίκαιο των γειτόνων» είναι προφανές ότι ο Τούρκος Πρόεδρος τάσσεται υπέρ της επιτεύξεως διμερούς συμφωνίας και όχι της προσφυγής των δυο χωρών στην Χάγη, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ο Ερντογάν έχει αναφέρει ότι «υπάρχουν πολλά αλληλένδετα θέματα που πρέπει να λυθούν εκτός από την υφαλοκρηπίδα», επισημαίνοντας ότι πρέπει να εξετασθούν ως σύνολο και όχι επιλεκτικά.

Γαλάζια πατρίδα

Εξ άλλου ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβερνήσεως Σημίτη και βασικός συνομιλητής του Πρωθυπουργού Χρήστος Ροζάκης σε άρθρο στο KReport ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός όσον αφορά στις συζητήσεις που ήδη διεξάγονται -αν και ουδείς το παραδέχεται επισήμως- για το καθεστώς των βράχων και των βραχονησίδων.

«Πράγματι, για να φτάσουμε στην επίλυση της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών πρέπει προηγουμένως να λυθεί το ακανθώδες ζήτημα του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης, το θέμα των γκρίζων ζωνών, καθώς και το προσφάτως εγερθέν πρόβλημα της σύνδεσης της αποστρατιωτικοποίησης με την κυριαρχία των ακραίων ανατολικών ελληνικών νησιών του Αιγαίου», επεσήμανε ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Και παρά το γεγονός ότι οι γκρίζες ζώνες δεν αποτελούν στοιχείο αιχμής για την επίλυση της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, αφού οι βράχοι και βραχονησίδες δεν έχουν ούτε υφαλοκρηπίδα ούτε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, έχουν, ωστόσο, αιγιαλίτιδα ζώνη και στο μέτρο αυτό πρέπει να λυθεί η διαφωνία προκειμένου να οριοθετηθεί εκατέρωθεν η αιγιαλίτιδα, χωρίς περαιτέρω αμφισβητήσεις».

Όσον αφορά στο ζήτημα των θαλάσσιων πάρκων, παρ’ ότι ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι το σχέδιο της κυβερνήσεως θα προχωρήσει παρά τις έντονες τουρκικές αντιδράσεις, η «ΕτΚ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το ζήτημα θα αναβληθεί, αν δεν εγκαταλειφθεί τελείως. Ο Έλλην Πρωθυπουργός είχε δηλώσει σχετικώς σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ ότι δεν διαπραγματεύεται θέματα «εθνικής κυριαρχίας».

Ωστόσο παρέλειψε να αναφερθεί σε «κυριαρχικά δικαιώματα», τα οποία συνδέονται ακριβώς με το ζήτημα των θαλασσών έξω από την ζώνη των έξι μιλίων των χωρικών υδάτων. Κατά την μεγάλη κρίση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το καλοκαίρι του 2020, ο τότε υπουργός Επικρατείας και νυν υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε δηλώσει στον ραδιοσταθμό Alpha: «Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια».

Σοφόν το σαφές.

Αποστάσεις από τον Νίκο Δένδια

Την ίδια ώρα, κορυφαίοι υπουργοί της κυβερνήσεως λαμβάνουν σαφείς αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας τόνισε εκ νέου από το βήμα της Βουλής την υπαρξιακή απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα από την Τουρκία, εκφράζοντας την αγωνία του για την ανάγκη αμυντικής θωρακίσεως της Ελλάδος.

«Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή, όταν υπάρχει γειτονική χώρα που αμφισβητεί καθεστώς κυριαρχίας, όχι μόνο κυριαρχικών δικαιωμάτων, και διεθνείς συνθήκες που αφορούν χαρακτηρισμό μειονότητας, αυτό προφανώς χαρακτηρίζεται ως υπαρξιακή απειλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Απειλούνται και τα νομικά και τα γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό παρ’ ότι καλωσορίζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τους χαμηλούς τόνους και το καλύτερο κλίμα που υπάρχει με την γειτονική Τουρκία το τελευταίο χρονικό διάστημα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κάνοντας ειδική αναφορά και στα εξοπλιστικά και επισημαίνοντας ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το πρόγραμμα κατασκευής φρεγατών «Constellation», τα F35 και τα υποβρύχια.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Το Dragons’ Den Greece επιστρέφει για 3η σεζόν, στον ΑΝΤ1, ανανεωμένο, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη. Η ομάδα στον 3ο κύκλο του Dragons’ Den...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανηγυρικό φαίνεται ότι ήταν το κλίμα στις τάξεις των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη μετά το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Παρασκευής που...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου κόμματος. Μιλώντας σε υποστηρικτές του στα γραφεία του στον Ταύρο,...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το Μαρούσι ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε ψυχραιμία στο φινάλε με τους Τζος Άνταμς, Χάρη Γιαννόπουλο και πήρε τη νίκη, στο...