ΥΛΙΚΑ
• 100γρ κρεμμύδι
• 30γρ ελαιόλαδο
• 500γρ ώριμες ντομάτες
• Αλάτι και πιπέρι
• 200γρ γλιστιρίδα
• 250γρ χωριάτικα μακαρόνια
• Αναρή ξερή, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τη γλιστιρίδα, την στραγγίζετε και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε με το ελαιόλαδο. Τρίβετε τις ντομάτες και τις προσθέτετε μαζί με αλάτι και πιπέρι. Μισοσκεπάζετε και ψήνετε για 5’ σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνετε στη συνέχεια τη γλιστιρίδα και ψήνετε για 10’ ακόμα.
Βράζετε τα μακαρόνια μέχρι να φτάσουν στο σημείο al dente, σουρώνετε και πρόσθετε στη σάλτσα ντομάταs-γλιστιρίδας. Ανακατεύετε και ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 1’ .
Αφήνετε για 3-5’ εκτός φωτιάς, έτσι ώστε να “σμίξουν” οι γεύσεις.
Σερβίρετε με τριμμένη ξερή αναρή.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!