Νόστιμες και παραδοσιακές, οι χυλοπίτες είναι ένα πιάτο που συνδυάζεται υπέροχα με πρόβατο και χαρουπόμελο, σε μία πιο σύγχρονη εκδοχή.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε καλά το κρέας. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σοτάρουμε και 5΄- 6΄ ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μπαχάρι.
Έπειτα προσθέτουμε ένα λίτρο ζωμό και το χαρουπόμελο και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για 2 ώρες σε μέτρια φωτιά, ελέγχοντας ανά διαστήματα αν χρειάζεται επιπλέον ζωμός. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα σε πιατέλα κα ρίχνουμε στη σάλτσα του τις χυλοπίτες, βράζοντας για 7΄-8΄. Ελέγχουμε ξανά για το αλάτι.
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και μια κουταλιά πρόβειο γιαούρτι από πάνω.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε καλά το κρέας. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σοτάρουμε και 5΄- 6΄ ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μπαχάρι.
Βήμα 2
Έπειτα προσθέτουμε ένα λίτρο ζωμό και το χαρουπόμελο και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για 2 ώρες σε μέτρια φωτιά, ελέγχοντας ανά διαστήματα αν χρειάζεται επιπλέον ζωμός. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα σε πιατέλα κα ρίχνουμε στη σάλτσα του τις χυλοπίτες, βράζοντας για 7΄-8΄. Ελέγχουμε ξανά για το αλάτι.
Βήμα 4
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και μια κουταλιά πρόβειο γιαούρτι από πάνω.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!