Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Φτιάχνουμε καραμελωμένα κάσιους με μέλι και δενδρολίβανο σε 15′

Φτιάχνουμε καραμελωμένα κάσιους με μέλι και δενδρολίβανο σε 15′


Φτιάχνουμε ένα σνακ για όλες τις ώρες, γλυκοπικάντικο και λαχταριστό που υπόσχεται να σας ενθουσιάσει. Καπνιστή πάπρικα, δενδρολίβανο και μέλι γίνονται η τέλεια καραμελένια επικάλυψη για τα κάσιους που καβουρδίζονται στην κουζίνα μας, γεμίζοντας με ξηροκαρπάτα αρώματα ολόκληρο το σπίτι.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Καραμελωμένα κάσιους με μέλι και δενδρολίβανο
Υλικά
¼ φλιτζ. μέλι
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού αλάτι + μια επιπλέον πρέζα
½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα καγιέν (προαιρετικά, για πικάντικη γεύση)
2 φλιτζ. ωμά κάσιους (περίπου 300 γραμμάρια)
2 κουτ. γλυκού φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και τοποθετούμε μια σχάρα στη μέση του φούρνου. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, αναμειγνύουμε με σύρμα χειρός το μέλι, το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το καγιέν. Προσθέτουμε τα κάσιους και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κάσιους ομοιόμορφα. Προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού από το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε ξανά.

Απλώνουμε καλά τα κάσιους στο ταψί. Ψήνουμε για 13-18 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Είναι έτοιμα, όταν καραμελώσουν, αποκτήσουν χρυσκοκάστανο χρώμα και πλούσιο, ξηροκαρπάτο άρωμα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αμέσως πασπαλίζουμε με λίγες επιπλέον πρέζες αλάτι και το υπόλοιπο 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε ξανά για να ενωθούν όλα τα υλικά.

Χρήσιμα tips

– Το καβούρδισμα των κάσιους είναι απαραίτητο. Αν δεν ψηθεί ο ξηρός καρπός, το μέλι δε θα καραμελώσει.
– Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, φροντίζουμε να μην τα αφήσουμε χωρίς επίβλεψη, γιατί μπορεί να καούν εύκολα. Ελέγχουμε συχνά από το 10ο λεπτό και μετά.
– Σερβίρουμε τα κάσιους ζεστά ή τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Αν κολλήσουν μεταξύ τους, τα σπάμε απαλά.

Αποθήκευση

Βάλτε τους ξηρούς καρπούς σε δοχείο τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς σε σκιερό μέρος. Διατηρούνται από 2 έως 3 εβδομάδες. Για συντήρηση μεγαλύτερης διάρκειας (έως 3 μήνες), μπορείτε να τους καταψύξετε. Στην περίπτωση αυτή, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό δοχείο φαγητού για την κατάψυξη. Θυμηθείτε ακόμη να τους αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τους καταναλώσετε.

Το άρθρο της εβδομάδας


Mihlama,(kuymak),Is,A,Famous,Traditional,Food,From,Black,Sea

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Το «χρυσό κλειδί» της πόλης απένειμε ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, στον Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής...

Αθλητικά

Την πρώτη νίκη του στην εφετινή Greek Basketball League, πανηγύρισε ενώπιον του κοινού το Λαύριο. Η ομάδα του Κώστα Μέξα επικράτησε με 84-80 του...

Μαγαζίνο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Bruno Cerella πέρασαν ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Παρόλο που η δημοφιλής ηθοποιός και ο μπασκετμπολίστας σύντροφός της ζουν...

Πολιτική

Στις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών απαντά ο Απόστολος Τζιτζικώστας για την έγκριση του διορισμού του ως επίτροπος Μεταφορών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την Ούρσουλα φον...